vrijdag 30 oktober, 2020 03:37
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee
Cover: van Huizen en Huisjes
Cover: van Huizen en Huisjes (Foto: )

RondOm's boekenplank: Van Huizen en Huisjes door Karts A. Berkenbosch

  RondOm's Boekenplank

Oké, we geven toe, het is nog lang niet kerst maar we kwamen een heel bijzonder boek tegen die zeker alvast op het wenslijstje kan. Verhalenverteller Berkenbosch vertelt in dit boek twaalf verschillende kerstverhalen die zich afspelen in twaalf verschillende provincies en in twaalf verschillende plaatsen die eindigen op het woord ‘huizen’. De provincie Zeeland heeft hier een bijzondere rol. De schrijver wist namelijk maar één buurtschap te vinden; Dijkhuisjes. Die naam inspireerde de titel: van huizen en huisjes. 


Van Huizen en Huisjes bevat de kerstverhalen die Karst A. Berkenbosch heeft geschreven voor de kerstwandeling die sinds zeven jaar vanuit hotel-restaurant Lunia in het Friese Oldeberkoop wordt georganiseerd. Tijdens deze wandeling vertelt de schrijver halverwege een kerstverhaal. Omdat de belangstelling voor de kerstverhalen jaarlijks toenam, vroeg Kim Linse, de eigenaresse van Lunia, Berkenbosch om zijn kerstverhalen te bundelen.

Twaalf verhalen spelen in even zovele provincies en wel in plaatsen of buurtschappen die eindigen op huizen. Alleen in Zeeland was alleen maar de buurtschap Dijkhuisjes te vinden. Zodoende ontstond de titel Van Huizen en Huisjes. Daarnaast bevat deze bundel nog drie andere verhalen,waarvan De Engel speciaal voor dit boek geschreven is.

Karst A. Berkenbosch (1950) is opgegroeid in Oldeberkoop en woont daar met enkele onderbrekingen nog steeds. Hij staat bekend als cultuurhistoricus, zanger, cabaretier, columnist en schrijver. Zo schreef hij al veertien boeken, waaronder twee cultuurhistorische boeken en een op feiten gebaseerde historische roman, Bij de bek af (zie www.kijkkarst.com).

Van Huizen en Huisjes is te koop voor € 15,00 in de webshop van RondOm Vandaag

Meer berichten