zaterdag 24 oktober, 2020 20:36
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee
cover: Heer- en broodjagers
cover: Heer- en broodjagers (Foto: )

RondOm's boekenplank: Heer- en broodjagers door Siebren Siebenga

  RondOm's Boekenplank

De wereld van de jager is velen vreemd. Het blijft toch een beetje een mysterieuze hobby die vaak in een kwaad daglicht staat en waar veel vooroordelen over gelden. Dit unieke boek geeft een kijkje in de wereld van jagers, die overal in Nederland door de natuur trekken op zoek naar wild. 


Daarnaast geeft het een schets van de cultuurgeschiedenis van de jacht in Nederland en laat zien hoe deze drastisch veranderde. Tal van soorten jagers komen aan het woord: de landgoedeigenaren in Overijssel en Gelderland, de broodjagers aan de vroegere Zuiderzee, de robbenjagers op het Wad, de kistjagers langs de Friese IJsselmeerkust, de herenboeren uit Zeeland en Groningen, de kleine boerenjagers uit Drenthe en waterwildjagers op de Reeuwijkse plassen en in de Biesbosch. 

Het jagen op de bunzing in de Friese Wouden, op de houtsnip op Ameland, en de Friese wilsterflapper worden zeer uitvoerig geportretteerd. Het boek kent vele verhalen en anekdotes uit de wereld van de jagers.

Heer- en broodjagers geeft door middel van foto’s en beschrijvingen een unieke kijk op de jacht als belangrijk Nederlands cultuurfenomeen.

Voor jeugd(sentiment)

Heer- en Broodjagers is te koop voor € 27,50 in de webshop van RondOm Vandaag 

Meer berichten