Skigebieden Italië blijven dicht tot begin januari | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Goeree Overflakkee
zondag 17 januari, 2021 00:54
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee
Foto: Marcus Lofvenberg

Skigebieden Italië blijven dicht tot begin januari

  Recreatie & Ontspanning

De coronaregels in Italië worden wederom aangepast en zullen gelden voor de komende 50 dagen. Sinds 4 december is er een nieuw decreet van kracht dat in ieder geval tot 7 januari zal gelden. Eén ding is zeker, de skigebieden mogen tot die tijd absoluut niet opengaan. De zeven noordelijke (berg)regio’s in Italië hebben er alles aan gedaan om hun skigebieden te mogen openen, waaronder vele extra veiligheidsregels en een liftcapaciteit van 50%. Helaas heeft het geen effect gehad op de regering in Rome.


Strengere maatregelen

Om het aantal COVID-19 besmettingen nog verder in te dammen, heeft de Italiaanse overheid een nieuwe reeks met strenge coronaregels gepresenteerd. Er zijn nog te veel rode en oranje regio’s en het doel is dat die allemaal voor de kerstvakantie op geel staan. Het lijkt erop dat de eerste vaccins in januari beschikbaar zullen zijn, maar een derde golf moet wel worden voorkomen. Om versoepelingen vanaf het nieuwe jaar te kunnen doorvoeren, moet er nu nog even streng worden opgetreden, vindt de Italiaanse regering. De kerstperiode zal in ieder geval anders zijn dan alle andere jaren.

Skigebieden dicht

Er is uitgebreid over gesproken, maar volgens het recente decreet staat dat alle skigebieden dicht moeten blijven tijdens de kerstvakantie. De Italiaanse overheid had gehoopt op een algehele sluiting van alle Europese skigebieden, maar nu die er niet lijkt te komen hebben ze het heft zelf in handen genomen. Samenkomsten van grote groepen personen die niet tot één huishouden horen, willen ze voorkomen. Alle liften en pistes blijven dus gesloten en zullen op z’n vroegst pas na 7 januari opengaan.

Avondklok en verbod op reizen

Het houdt niet op met een sluiting van de skigebieden. Om Italianen te ontmoedigen om dan maar elders te gaan skiën, mogen zij tussen 21 december en 6 januari niet meer hun eigen regio verlaten. Op 25, 26 december en 1 januari mogen zij zelfs hun eigen gemeente niet verlaten. Verder blijft ook de avondklok van kracht. Er komt geen uitzondering op de feestdagen, tijdens de gehele kerstvakantie moet iedereen tussen 22.00 en 05.00 uur binnenblijven. Op 1 januari zelfs tot 06.00 uur. Winkels mogen tot uiterlijk 21.00 uur openblijven en restaurants zijn na 18.00 uur alleen geopend voor afhalen.

Meer berichten