zaterdag 15 augustus, 2020 22:24
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee

Een heuse tuintjes-rommelmarkt in Stellendam

  Recreatie & Ontspanning

Stellendam - Er is van de zomer weinig te doen op het eiland. Waarom dan geen tuintjes-rommelmarkt organiseren, dacht de Stellendamse Nel Witte. “Leuk toch! De aanmeldingen lopen boven verwachting. Meer dan honderd bewoners doen mee en zetten zaterdag 18 juli een kraampje met spullen neer in hun tuin. De routekaart volgt nog.”

De meeste grote activiteiten op Goeree-Overflakkee zijn tot september afgelast. Nel Witte zat eens te brainstormen met de familie en kwam via de berenjacht, happy stones bij een tuintjes-rommelmarkt uit. Veel mensen hebben de afgelopen tijd hun huis goed opgeruimd, dus er zullen best spullen zijn die wel weg kunnen tegen een zacht prijsje. “Ik vertelde mijn idee aan een vriendin en die was ook direct enthousiast. Daarna belde ik naar de gemeente en die gaf toestemming, omdat voor eigen terreinen een meldplicht geldt, geen vergunning. We adviseren mensen om op de fiets of lopend door het dorp te trekken, zodat er geen opstoppingen met auto’s ontstaan.
Stellendam wordt op 18 juli dus een Rommeltjesdorp met in meer dan honderd tuinen een mini-rommelmarktje. Kost niets. Een kleedje of tafeltje met spullen is al genoeg. Vlak voor de betreffende dag komt op de Facebookpagina van Stellendam een routekaart met adressen beschikbaar. Die kunnen deelnemers ook uitprinten en op de dag zelf ophangen. Met stoepkrijtpijlen kan als een soort spoorzoekertje naar een ander adres worden verwezen.

Tuintje van de buren

De markt wordt met veel lawaai om half tien geopend. Met toeters en bellen klinkt overal door Stellendam geluid. De markt duurt tot ongeveer half drie. Bewoners zonder tuintje kunnen andere mensen met wel een tuin vragen om die te mogen gebruiken. Witte: “Of het nu regent of niet, het gaat altijd door. Je kunt in je eigen tuin onder een paraplu of partytent makkelijk schuilen. Je natje en je droogje heb je vlak bij je. Afval moet netjes opgeruimd worden, zodat een ander er geen hinder van heeft.” Netjes het dorp op z'n kop zetten is de bedoeling van de organisator. “Vol is niet vol, er kunnen er nog meer bij. We gaan ervoor. Ik heb al van de dorpsraad van Ouddorp en Rockanje een belletje gehad. Die volgen ons idee en gaan het misschien zelf uitrollen. Gewoon nuchter nadenken wat mogelijk is.”

Tekst: Gerrit van Loon

Meer berichten