zondag 5 juli, 2020 12:31
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee

Ontdek je eigen omgeving opnieuw - Natuurgebieden van Staatsbosbeheer

  Natuur

Nu we beperkt zijn in de mogelijkheden om uit te gaan, herontdekken mensen de natuur. Vaak dichtbij in hun eigen omgeving. En dan valt het op: wat is onze Nederlandse natuur eigenlijk mooi en wat zijn er veel plekjes waar je nog nooit geweest bent! Een paar tips die je misschien wel kent, maar waar je veel te weinig komt.

Slikken van de Heen

In natuurgebied de Slikken van de Heen op Sint Philipsland waan je je bijna in de wildernis. Niet in de laatste plaats vanwege de aanwezigheid van grote grazers als Schotse Hooglanders en Konikspaarden. Hier lagen vroeger zandplaten, slikken en schorren. Door de Philipsdam is het landschap veranderd in een drooggevallen gebied dat langzaam maar zeker ontzilt is. Het wandelen in dit gebied is een uitdaging, want de ondergrond is er nogal ongelijk. Maar het is zeker de moeite waard. Zoek het vogelkijkscherm op om ongezien te genieten van broed- en watervogels. Met een beetje geluk spot je zelfs een zeearend! 

Boswachterij Westenschouwen

Op Schouwen-Duiveland vind je in Westenschouwen het grootste bos van Zeeland. Er zijn diverse wandelroutes waarover je eindeloos kunt wandelen, maar ook voor fietsers en ruiters is er ruimte om door het bos te rijden. Het is een gebied met veel mogelijkheden en verrassingen. Je komt er onverwachte meertjes tegen, de prachtigste plekjes met een picknickbank of een schuilhut. Aan het einde van de A. van der Weijdeweg kun je vanaf de betonnen uitkijktoren het gebied overzien. 

Grevelingen

Tussen Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland in ligt een gebied waar je kunt genieten van de natuur, de duinen, het strand en het water. Je kunt hier wandelen, of gewoon lekker aan het strand liggen, maar net waar je zin in hebt. De Grevelingen ligt op de grens van Zeeland en Zuid-Holland en is het grootste zoutwatermeer van Europa. Nergens in Nederland is het water zo helder als in de Grevelingen. Je kunt hier dus prachtig duiken. Wil je meer te weten komen over het gebied? Zodra het weer geopend is, kun je een bezoekje brengen aan het Informatiecentrum. Na het beklimmen van de toren daar, geniet je van een adembenemend uitzicht over de Grevelingen. 

Kijk op www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden   

Meer berichten