zaterdag 11 juli, 2020 12:17
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee

3 dagen Friesland 15 t/m 17 augustus 2020

  Lezersreis

Dag 1

Vanaf uw opstapplaats rijden we richting Friesland. Uiteraard maken we onderweg een stop voor een lekkere lunch. Alvorens we naar ons hotel in Gaasterland gaan brengen we een bezoek aan het Woudagemaal. Het Ir. D.F. Woudagemaal is het grootste, nog functionerende stoomgemaal ter wereld. Koningin Wilhelmina opende het oude stoomgemaal in het jaar 1920. Het stoomgemaal diende destijds om het overtollig water tegen te gaan. Zo pompte het Woudagemaal het water vanuit Friesland in de Zuiderzee en later het IJsselmeer.  Tot 1966 werd het water op deze manier weggepomp, vanaf toen werd het Woudagemaal versterkt door het elektrische Hooglandgemaal in Stavoren. Sinds 1998 mag het Woudagemaal zich rekenen tot één van de tien UNESCO Werelderfgoederen in Nederland. Dit heeft het stoompompstation niet alleen te danken aan haar belangrijke bijdrage binnen de Friese waterhuishouding, maar ook aan de bijzondere architectuur en de unieke toepassing van de stoomkracht door Nederlandse waterstaatkundigen. Na dit bezoek rijden we Hotel Gaasterland in Rijs. Hier kunt u even lekker ontspannen voordat het diner wordt geserveerd. De avond is ter vrije besteding.

Dag 2

Na het ontbijt rijden we via een prachtige route door de Zuid-Westhoek van Friesland naar de hoofdstad van Friesland, Leeuwarden. Leeuwarden - of zoals de Friezen het noemen, Ljouwert - is een van de best bewaarde geheimen van Nederland. Het is de geboortestad van de grafische kunstenaar M.C. Escher en de mysterieuze exotische danseres Mata Hari.Na een leuke stadswandeling onder leiding van onze gids heeft u vrije tijd om op eigen gelegenheid de stad te ontdekken. Shop in de kleine winkelstraatjes, vaar over de eeuwenoude grachten en ontdek de culturele roots van Friesland in het Fries Museum. Halverwege de middag verlaten we Leeuwarden en vertrekken we naar Earnewald. Hier gaan we aan boord voor een midzomeravondcruise door Nationaal Park “De Alde Feanen”. Nationaal Park De Alde Feanen, één van de pronkjuwelen van natuurbeschermingsorganisatie It Fryske Gea. Dit unieke natuurgebied is een laagveengebied van bijna 2500 hectare en bestaat uit een zeer afwisselend landschap met onder andere meren, rietlanden en moerasbossen. We dineren vanavond aan boord.

Dag 3

Na het ontbijt is het alweer tijd om uit te checken. We blijven nog even in Friesland, want voor we aan de terugreis beginnen brengen we een bezoek aan het Jopie Huisman Museum in Workum. Het Jopie Huisman Museum, één van de populairste musea van het noorden, is gewijd aan het werk en het leven van de Friese meesterschilder Jopie Huisman. Liefde voor de natuur, mededogen, maar ook het onaanzienlijke waarde geven. Het is de menselijke maat die de rode draad vormt in zijn even veelzijdige als fascinerende oeuvre. Na dit bezoek rijden we huiswaarts. Onderweg stoppen we nog voor een diner.

DATUM

15 t/m 17 augustus 2020

Opstapplaatsen

• Middelburg • Burgh Haamstede • Ouddorp
Overige opstapplaatsen op aanvraag

Inclusief:

• vervoer per luxe touringcar
• bezoek Woudagemaal incl. rondleiding/film/koffie met Friese oranjekoek
• 2 nachten verblijf in een 2-persoonskamer in Hotel Gaasterland te Rijs o.b.v. logies en ontbijt
• diner in het hotel op dag 1
• stadswandeling Leeuwarden
• midzomeravondcruise incl. koffie/thee met gebak en diner aan boord
• bezoek Jopie Huisman museum
• afscheidsdiner

Reissom

€299,- p.p.
Toeslag 1-persoonskamer € 19,50

EXCLUSIEF

€3,50 reserveringskosten per boeking

- CORONAPROOF -

wij reizen volgens stricte voorwaarden van het RIVM.
Voor meer informatie onze website: www.veenstrareizen.nl

Wilt u mee met deze reis? 
Voor meer informatie kunt u terecht op telefoonnummer 0511-541 809,
e-mail: info@veenstrareizen.nl of de website: www.veenstrareizen.nl  

Meer berichten