Afbeelding
Foto: SGP raadslid Grinwis

SGP-fractie in actie tegen zwerfafval

Ingezonden

Gewapend met een afvalzak trok de SGP-fractie van Goeree-Overflakkee woensdagavond 22 juli eropuit om samen met een aantal enthousiaste mensen van het eiland een deel van het strand en duinen langs te gaan om zwerfafval op te ruimen. Met dit actieve werkbezoek liet de fractie zich informeren over het zwerfafvalprobleem.

Enthousiast vertelde Marcel Brevé over zijn drive om afval in de buitenruimte op te ruimen. Hij spreekt liever van grondstoffen. ‘Het hoort er niet, alles wat leeft heeft er last van en we weten niet wat het doet met onze gezondheid’. Hij hoopt dat mensen meer bewust worden van dit probleem en zelf netjes hun ‘afval’ opruimen. Op het stuk strand is dan ook een mix van die grondstoffen te vinden. Na een uur struinen door de duinen blijkt dat de groep ca. 300 liter afval heeft verzameld.

Een harde kern van 8 à 9 personen gaat er regelmatig op uit om afval uit de buitenruimte te verzamelen. Soms wordt een actie opgezet om met een grotere groep delen van natuurgebieden te schonen. ‘Van belang is dat er een mentaliteitsverandering opgang komt en mensen geen afval achterlaten maar juist zelf opruimen’, zegt Marcel Brevé. De fractie is blij dat mensen zich betrokken weten, ook op dit terrein, en op deze manier bijdragen aan een schone omgeving. Een voorbeeld voor anderen! Op de facebookpagina van ‘Doe mee samen voor een schoon Goeree-Overflakkee’, zijn de resultaten van de acties te volgen.

Afbeelding
Weerman Piet Paulusma (65) overleden aan de gevolgen van kanker Algemeen 21 mrt 2022, 12:00
Afbeelding
Friesland doet onderzoek naar contract met Russisch Gazprom Algemeen 25 feb 2022, 18:00
Afbeelding
Bloeizone Fryslân Tour brengt vrouwelijke wielertop naar Friesland Sport 24 feb 2022, 20:00
Afbeelding
Deze dertien Friezen zijn actief op de Olympische Winterspelen 2022 Sport 4 feb 2022, 12:00
Afbeelding
Column Linda: Scheiden, stress en toch in balans. Hoe dan? Column 5 jul 2021, 12:00
Afbeelding
Is Leeuwarden klaar voor Marleen Stoelwinder? Cultuur 29 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Gemeente Ooststellingwerf wordt dementievriendelijk Gezondheid 21 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Redacteur Melissa probeert Calendar Blocking Gezondheid 11 jun 2021, 16:58

Meest gelezen

WonenWonen

Meeste reacties

Zakelijk