woensdag 23 september, 2020 01:10
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee

Havenconcert en muziekdag in Goedereede. Muziek verbindt mensen

  Evenement

Goedereede – Ondanks de 1,5 meter afstand, verbindt muziek enorm. Dus ook dit jaar is er weer Havenconcert in Goedereede om van te genieten. Een prachtig muzikaal evenement dat gehouden wordt rondom de pittoreske haven van Goedereede. Kom jij luisteren?

Naast het traditionele havenconcert op zaterdagavond is op vrijdag 4 september het Havenconcert Junior en op zaterdag 5 september de Havenconcert Muziekdag. Dat betekent dus dat er twee mooie dagen in Goedereede aankomen, waarbij het repertoire uiteenloopt van klassiek tot pop en musical. Diverse artiesten brengen een gevarieerd programma ten gehore en de plaatselijke trots, Koninklijke Fanfare Apollo, is ook elke editie van de partij. 

Muziek voor de jeugd

Tijdens het Havenconcert Junior op 4 september krijgen kinderen uit groep 5 en 6 van de basisscholen de kans om kennis te maken met verschillende vormen van muziek. Ze zijn via de scholen op Goeree-Overflakkee uitgenodigd om de interactieve kindermuziekvoorstelling Be-Mozart bij te wonen. 

Muziekverenigingen

De Havenconcert Muziekdag wordt ingevuld door muziekverenigingen op het eiland. Tijdens deze Muziekdag die duurt van 10.00 tot 16.00 uur, organiseren de muziekverenigingen aanvullende activiteiten die aansluiten op het Havenconcert Junior. Denk aan demonstraties van verschillende instrumenten, inloopconcerten en gratis proeflessen. Dit allemaal op verschillende locaties, verspreid over het eiland.

Bijzonder punt van aandacht: alle muzikanten spelen muziek vanaf een drijvend ponton.

Het Havenconcert Junior op vrijdag is van 13.30 tot 15.00 uur. De Muziekdag op zaterdag is tussen 10.00 en 16.00 uur, waarna het Havenconcert van 19.30 tot 22.00 uur duurt. De toegang is gratis. Het publiek kan plaatsnemen op de Markt, Noordzijde en Zuidzijde Haven. Er zijn klapstoelen aanwezig, maar helaas niet voor iedereen. Wie verzekerd wil zijn van een zitplaats wordt aangeraden een eigen stoel mee te nemen. Kijk ook op www.havenconcert.nl

Meer berichten