maandag 1 juni, 2020 09:16
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee

Koninklijk Concertgebouworkest zendt concertregistraties uit

  Evenement

Nu het Koninklijk concertgebouworkest geen concerten mag geven wordt er?iedere zondagochtend in mei een unieke concertregistratie van het orkest uitgezonden op RTL Z. Deze beginnen standaard om 10.30 uur. Op  deze manier kunnen muziekliefhebbers ondanks de coronamaatregelen toch genieten van uitvoeringen van het Concertgebouworkest. 

De uitzendingen worden kort ingeleid door Dominic Seldis, de Britse solocontrabassist van het Concertgebouworkest die ook bekend is van onder meer het tv-programma Maestro.Hij zegt erover: “Uit elke moeilijke situatie herrijst iets positiefs. En de concerten die wij via RTL Z gaan uitzenden zijn het meest positieve dat ons orkest te bieden heeft, want muziek brengt altijd troost. De combinatie van het orkest, in een geweldige concertzaal én prachtige muziek is de perfecte manier om de tijd binnenshuis door te
brengen.”

Unieke klank

Het Koninklijk Concertgebouworkest wordt door de internationale kritiek tot de beste orkesten ter wereld gerekend. Het staat bekend om zijn unieke klank en zijn flexibele programmering. Sinds de oprichting in 1888 zijn er maar zeven chef-dirigenten geweest: Willem Kes, Willem Mengelberg, Eduard van Beinum, Bernard Haitink, Riccardo Chailly, Mariss Jansons en Daniele Gatti. In het verleden waren belangrijke componisten als Gustav Mahler, Richard Strauss en Igor Stravinsky meer dan eens te gast als dirigent. Het orkest leidt jong talent op in zijn eigen orkestacademie en het internationale jeugdorkest Young. 

Op 3 mei wordt een registratie uitgezonden met werken van Joseph Haydn: Celloconcert nummer 1. Op 10 mei volgt een concertregistratie met werk van Ludwig van Beethoven. 

Meer berichten