woensdag 8 april, 2020 17:57
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee

Voorjaar: de MS Onrust vaart weer uit!

  Evenement

Tochten voor jong en oud over de Oosterschelde

Burghsluis – In het schattige haventje van Burghsluis heeft passagiersschip MS de Onrust haar thuishaven. Na de winterstop gaat de Onrust vanaf eind maart weer varen. Leuk en leerzaam uitje voor de hele familie. 

Meerdere keren per week en in het hoogseizoen zelfs twee of drie keer per dag kun je aan boord voor een tocht over de Oosterschelde. Je kunt kiezen uit een natuurrondvaart van 2,5 uur of een familierondvaart van 1,5 uur. Onderweg zie je met een beetje mazzel bruinvissen en zeehonden en vertelt de gids je allerlei interessante weetjes over de Oosterschelde en de omgeving. De grootste kans om zeehonden te zien is met laag water. De tocht wordt met hoog en met laagwater gevaren. Je ziet een stukje van het onderwaterleven, de Deltawerken, de Schelphoek, de Zeewierboerderij, de Plompetoren, de Zeelandbrug, de Mosselcultuur en heel veel verschillende soorten vogels. Steeds vaker kun je ook bruinvissen spotten. 

Picknicken aan boord
Aan boord zijn 30 verrekijkers, die verdeeld worden onder de passagiers. Heb je zelf een verrekijker of een camera, neem deze dan mee. Voor de kinderen vanaf 8 jaar is er een doeboekje beschikbaar, zo kunnen ze spelenderwijs veel te weten komen over wat er leeft in en op de Oosterschelde. Tijdens de vaart is de kombuis open, dus kun je ook iets drinken en verschillende kleine gerechten bestellen. Nieuw is de picknickmand voor meerdere personen. Je krijgt een mand vol lekkere broodjes, hartige en zoete hapjes met daarbij een kop verse koffie of thee en jus d’orange mee. Deze kun je bij mooi weer op het topdek opeten, zodat je niets hoeft te missen. De picknickmand reserveer je direct mee bij het bestellen van de tickets.

Op www.ms-onrust.nl lees je meer over vertrektijden en kun je online reserveren. 

Meer berichten