zaterdag 4 juli, 2020 23:48
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee

Aspergewandeltocht voor het goede doel

  Evenement

GOEREE-OVERFLAKKEE - D.V. Zaterdag 2 mei hoopt het team van Aspergeboerderij Van der Velde te Herkingen voor de 3e keer een Aspergewandeltocht te organiseren. De start en finish zijn op de boerderij aan de Peuterdijk te Herkingen. De tocht voert door polders, over dijken en door de Slikken van Flakkee. De opbrengst van deze wandeltocht is dit jaar bestemd voor het Prinses Beatrix Spierfonds. 

De te wandelen afstanden zijn 6,5, 12,5 en 25 km.

Aspergeboerderij Van Der Veld
De aspergeboerderij van Jabin en Madeleine van der Velde is gelegen aan de Peterdijk te herkingen. Het ligt aan de rand van het Grevelingenmeer. Naast de andere gewassen wordt er ongeveer 1.2 ha asperges geteeld. Er wordt op de asperges niet gespoten… Elke ochtend (behalve op zondag) worden de asperges gesneden, zodat er altijd verse asperges in de winkel liggen. De boerderijwinkel in de garage naast het woonhuis aan de Peuterdijk 59 in Herkingen is in de aspergetijd open van maandag tot en met zaterdag. Het aspergeseizoen loopt van eind april of begin mei tot 21 juni. De asperges worden in de winkel verkocht in drie maten: dun, middel en dik.

Prinses Beatrix Spierfonds
Het Prinses Beatrix Spierfonds heeft één groot doel: alle spierziekten de wereld uit. Ons belangrijkste middel in deze strijd is wetenschappelijk onderzoek. We financieren en stimuleren onderzoek naar genezing en kwaliteit van leven voor mensen met een spierziekte op dit moment. Samen met internationale experts maken we zorgvuldige afwegingen over welke onderzoeken we financieren. Zo weet iedereen die meehelpt zeker dat zijn of haar geld en inspanning van echte waarde zijn. Onschatbare waarde.

www.aspergeboerderij.com

Meer berichten