woensdag 1 april, 2020 11:03
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee

Het voorjaar komt eraan! Kom naar de bomendag bij Bloem- en Groencentrum Ouddorp

  Evenement

Ouddorp – Het voorjaar is begonnen. Tijd om weer heerlijk de tuin in te gaan. Bij Bloem- en Groencentrum Ouddorp zijn ze er helemaal klaar voor. Advies nodig over het gazon, de border of bomen? Kom op 21 maart naar de bomendag en stel je vragen aan de experts. 

De bomendag wordt nu al voor de vierde keer georganiseerd bij Bloem- en Groencentrum Ouddorp. Het is eigenlijk een beetje de opening van het tuinseizoen, kun je wel zeggen. Eigenaar Albert van de Pol heeft al jarenlang ervaring als hovenier en merkt dat er best veel onwetendheid is als het op bomen aankomt. “We hebben de bomendag in het leven geroepen om te zorgen dat mensen weten wat ze kopen. Die dag kunnen ze met kwekers en leveranciers in gesprek om advies en een antwoord te krijgen op hun vragen.”   

Ontmoet de kweker
Op internet is veel informatie te vinden, maar dan zie je door de bomen het bos vaak (letterlijk) niet meer. Albert: “Kwekers vertellen het verhaal van de bomen, hoe worden ze gekweekt? Hoe gebeurt het enten? En wat voor eigenschappen heeft een boom daardoor?” Er is in het Bloem- en Groencentrum ontzettend veel keuze. Enkelstammig, meerstammig, leivormen, bolvormen en ga zo maar door. Albert benadrukt het belang van vooraf goed nadenken en advies inwinnen. “Iedere boom heeft zijn eigenschappen. Het is de vraag wat je verwacht van een boom in je tuin. Welke kleur, op welke plek komt hij te staan, hoe groot kan hij worden, hoe bladdicht is hij. Een boom leeft, daar moet je wel bij stilstaan.”  

Aanplantadvies
Piet Jan Roggeveen is aanplanter en geeft tijdens bomendag ook advies. Hij kan de mensen helpen bij het maken van de juiste keuze. Hij verwacht vooral vragen over welke soorten er zijn en hoe ze geplant moeten worden. “Er is zoveel keuze, dat is door de jaren heen meer en meer geworden. Had je vroeger ergens één soort van, nu zijn dat er tien of meer. Tijdens bomendag kan ik mensen laten zien hoe ze het kunnen aanpakken en zorgen dat ze een goede start maken met de aanplant in hun tuin.” Een regelmatig gemaakte fout is volgens Piet Jan het te diep planten. “Dan rot de boom weg. Wanneer mensen hier op bomendag komen, leg ik ze uit hoe het wel moet en kun je de situatie van tuin ook bespreken.” Hij haalt er veel plezier uit om mensen te adviseren. “Ik kan de mensen veel kennis meegeven, ook over andere zaken als snoeien. En het is gewoon heel leuk om bezig te zijn in de buitenlucht met al die verschillende klanten.”

Natuurlijk staan de  mensen van Bloem- en Groencentrum Ouddorp het hele jaar voor u klaar voor het beste advies over bloem en groen.

Dijkstelweg 28A
3253 TB Ouddorp
0187-681578
www.bloemengroencentrumouddorp.nl

Meer berichten