woensdag 8 april, 2020 03:04
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee
Foto: Marco Padmos

Straô in Ellemeet en Scharendijke - Traditionele straôfeesten in volle gang

  Evenement

Ellemeet – De eerste straôfeesten in de Westhoek zitten er al weer op. De komende weekenden op 7 en 14 maart zijn respectievelijk Ellemeet en Scharendijke aan de beurt. De paardenbenen worden op deze zaterdagen gewassen in de zee. Ook zijn er diverse festiviteiten in de dorpen. 

Iedere kern heeft zo zijn eigen programma tijdens de Straô. Ook al is Ellemeet een van de kleinere vieringen, het is er niet minder gezellig om. De keuring van de versierde paarden op het dorpsplein begint om 11.30 uur en daarna volgt de rondrit met de paarden. Dan worden om 15.45 uur de ruiters binnengehaald met muziek en is er een prijsuitreiking op het Dorpsplein. In optocht met muziek vertrekt de stoet naar het dorpshuis. Vanaf 18.00 uur is daar live muziek van Time2Enjoy. Opgeven als deelnemer kan bij Mark Quist via 06-23485861.

Scharendijke
Een week later is Scharendijke aan de beurt. Om 12.00 uur start de keuring van de paarden, een half uur later volgt de strandrit naar de Brouwersdam. Om 14.00 uur is er een rondrit door het dorp onder muzikale begeleiding van Nut en Uitspanning. Om 15.30 uur is er een korte toespraak en wordt er ring gestoken in de Dorpsstraat. Aansluitend volgt om 17.00 uur de prijsuitreiking. Opgeven om deel te nemen kan via straoscharendijke@gmail.com . Na Scharendijke sluit op 21 maart Serooskerke de reeks met straôvieringen af.

Meer berichten