woensdag 26 februari, 2020 13:19
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee

Verras je lief in het Streekmuseum

  Evenement

SOMMELDIJK - Vrijdag 14 februari organiseert het Streekmuseum een Valentijnsevenement. Met Flakkeese liefdesverhalen, bruidskleding en bruidsjuwelen en de nodige versnaperingen worden stelletjes welkom geheten in het Streekmuseum. Er worden liefdesverklaringen gezongen en zelfs de vers gebakken kruukplaetjes hebben de vormpjes van hartjes gekregen.

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee heeft speciaal voor Valentijnsdag speciale Valentijnskaarten laten maken. 'Mit joe wil ik wel un kruukplaetje ete' en 'Ik hou van joe van Ouddurp tot De Plaete!' staat er op. De uitdrukkingen zijn allen in het dialect van Goeree-Overflakkee. Wil je je lief iets leuks sturen? Vanaf zaterdagmiddag 1 februari zijn de Valentijnskaarten te koop in het Streekmuseum in Sommelsdijk. Mocht hij of zij een echte zoetekauw zijn, dan kun je ook gaan voor een reep chocolade met Flakkeese tekst. Want soms gaat liefde door de maag en dat gaat zeker lukken met "un sukeloatje". De kaarten kosten per stuk € 1,95 en de reep chocolade € 2,95.

Liefdesarrangement

Het mooie is dat de opbrengst door het museum gebruikt wordt om te werken aan educatieve projecten om aan jong en oud eilandverhalen te vertellen. Het is ook mogelijk om de liefde van je leven een Valentijnarrangement cadeau te doen. Bij aankoop van het Valentijnarrangement van 10 euro krijg je op 14 februari toegang voor twee personen inclusief consumpties. Bij dit arrangement krijg je een Valentijnskaart gratis. Het duurt van 14.00 tot 20.00 uur.

Meer berichten