zaterdag 24 oktober, 2020 06:20
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee
Altijd al Spaans willen spreken?
Altijd al Spaans willen spreken?

Nieuws uit de bibliotheek Goeree-Overflakkee

  Educatie

Er is weer van alles te doen in de bibliotheken van Goeree-Overflakkee. Heeft u altijd al Spaans willen spreken, dan kunt u zich inschrijven voor één van de cursussen in de bibliotheek van Middelhernis en wilt u graag beter Nederlands leren lezen en spreken, dan kun je hier terecht voor het Lees- en Taalcafé. Alle cursussen zijn gratis.


digiTaalhuis organiseert weer Lees- en Taalcafé’s om Nederlands te oefenen

Sinds half september is het digiTaalhuis Goeree-Overflakkee weer gestart met bijeenkomsten voor volwassenen die beter Nederlands willen leren lezen of spreken. Elke dinsdag is er in de bieb in Middelharnis van 10.00 tot 11.30 uur en elke maandag van 13.30 tot 15.00 uur in de bieb in Oude-Tonge een Leescafé. Het Leescafé is voor iedereen die wil oefenen met lezen. Voor mensen die willen oefenen met praten is er het Taalcafé elke donderdag van 10.00-11.30 uur in de bieb in Oude-Tonge. Op donderdag van 13.30 tot 14.30 uur is er een online Taalcafé waar via videobellen in Whatsapp geoefend wordt. Kristi Okker, coördinator van het digiTaalhuis: ‘We zijn blij dat we weer op kunnen starten. We hebben een betrokken team vrijwilligers die staan te trappelen om weer aan de slag te gaan. Door corona werken we in kleine groepjes, zodat we de bijeenkomsten zo veilig mogelijk kunnen organiseren. Dat maakt de begeleiding nog persoonlijker. En voor mensen die echt liever thuis blijven, hebben we het online Taalcafe. ‘

Bibliotheek Middelharnis start met cursussen Spaans

Voor mensen die altijd al een woordje Spaans hebben willen spreken, start de Bibliotheek in Middelharnis op 5 oktober met twee cursussen Spaans. In de ochtend is er de cursus Spaans voor beginners, waarin gestart wordt met het leren kennen van de taal én de grammatica. In de avond is er de vakantiecursus Spaans, die richt op het praten van de taal en je kunnen redden als je in Spanje op vakantie bent.
Voor beide cursussen zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan via de website van de bibliotheek: bibliotheekzuidhollandsedelta.nl. De bijeenkomsten zijn gratis, iedereen is welkom. Wel graag aanmelden:

via whatsapp 06 25508991 of per e-mail digitaalhuis-go@bzhd.nl

Meer berichten