zaterdag 30 mei, 2020 21:16
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee

Het Grote Geschiedenis Doeboek – Schatgraven!

  Educatie

Even toe aan wat afwisseling? Laat je kind dan op ontdekkingstocht gaan door de geschiedenis! Waarom stopten de Egyptenaren hun piramides vol met waardevolle schatten? Wie was er zo mooi dat de Grieken een oorlog om haar begonnen? En wat kun je vinden als je in Nederland naar oude schatten graaft? 

Met Het Grote Geschiedenis Doeboek – Schatgraven! gaan kinderen op zoek naar de mooiste historische schatten. Het neemt hen mee op een reis door de wereldgeschiedenis van de Prehistorie tot de Tweede Wereldoorlog. Het boek staat bomvol weetjes, quizzen, puzzels en knutsels waarmee kinderen alles leren over geschiedenis – en ze ondertussen urenlang plezier hebben.

Dit vrolijke en rijk geïllustreerde boek is door de redactie van Historisch Nieuwsblad speciaal gemaakt voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Het doel is om op even speelse als inhoudelijke wijze te laten zien hoe mooi, verrassend en spannend geschiedenis is. Door de aansprekende tekstjes en de vele doe-opdrachtjes leren kinderen verrassende feiten over de geschiedenis. Kenmerkend voor Het Grote Geschiedenis Doeboek is de aandacht die besteed is aan zowel de kwaliteit als de speelse vormgeving.

Over de makers

Al meer dan 25 jaar richt Historisch Nieuwsblad zich op het vertalen van geschiedenis naar een breed publiek. Door het maken van het maandelijkse tijdschrift en de jaarlijkse Historische Scheurkalender, maar ook door het organiseren van het Geschiedenis Festival, collegedagen, historische reizen en andere spraakmakende evenementen. Met Het Grote Geschiedenis Doeboek wil de redactie ook de generatie van de toekomst aanspreken en op een verantwoorde manier de interesse in het verleden bij hen vergroten.

Meer berichten