DigiTaalhuis reikt certificaten voor cursus DigiSterker uit | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Goeree Overflakkee
vrijdag 22 januari, 2021 05:00
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee

DigiTaalhuis reikt certificaten voor cursus DigiSterker uit

  Educatie

MIDDELHARNIS - Op maandag 3 februari ontvingen 8 cursisten in de Bibliotheek Middelharnis hun certificaat voor de cursus Digisterker. Deze gratis cursus werd georganiseerd door het Digitaalhuis. In vier weken verdiepten de cursisten zich in de digitale overheid.


Cursus Digisterker, wegwijs in de digitale wereld van de overheid
De overheid gaat steeds meer diensten digitaliseren. Een afspraak maken of toeslagen aanvragen, het gaat steeds vaker via internet. De cursus Digisterker leert cursisten in 4 weken hoe je hier veilig mee om kunt gaan. Docent Harmke Spoelman behandelde iedere week een ander thema waarna de cursisten zelf aan de slag gingen. Zo kwamen onder andere aanvraag en veilig gebruik van DigiD, het opzoeken van algemene informatie en gebruik van Mijn pagina's zoals Mijn SVB of Mijn toeslagen aan bod. Een aparte les werd besteed aan de website van de gemeente Goeree-Overflakkee.

Het Digitaalhuis
Bij het DigiTaalhuis Goeree-Overflakkee kun je terecht als je beter Nederlands wilt leren spreken, lezen of schrijven. Of als je (beter) wil leren omgaan met de computer en internet. Wekelijks is er een taalcafé, digicafé en leescafé en er worden regelmatig cursussen georganiseerd zoals Klik&Tik en Digisterker. Alle informatie hierover is terug te vinden op www.bzhd.nl of in de bibliotheek zelf. Het DigiTaalhuis is open op dinsdag van 10.00 tot 12.00, op donderdag van 13.00 – 15.00 en de 1e zaterdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur.

Tot ziens in de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta!

Kijk voor ons complete activiteitenaanbod op www.bzhd.nl/activiteiten
Volg de bibliotheek via facebook.com/bibliotheekzhd en twitter.com/bibliotheekzhd

Meer berichten