zondag 27 september, 2020 20:00
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee

Leer meer tijdens de Oosterscheldeweek

  Cultuur

De Oosterschelde is het grootste Nationaal Park van Nederland. Je kent het waarschijnlijk wel als je er naar het strand gaat, wandelt in het bos of actief bent in de watersport. Maar in dit bijzondere natuurgebied vind je ook allerlei verschillende planten en dieren. Omdat we die dier- en plantensoorten graag behouden voor de biodiversiteit, zorgt de overheid voor het behoud en de bescherming van het natuurgebied.

Oosterscheldeweek

Wil je nader kennis maken met de Oosterschelde? Dat kan tijdens de Oosterscheldeweek van 5 tot en met 12 september. Wat ooit begon als een dag met een paar activiteiten, is het nu uitgegroeid tot een volle week met veel diverse activiteiten op en rond de Oosterschelde. De Oosterscheldeweek betrekt inwoners, recreanten, bedrijven, scholieren en toeristen bij de Oosterschelde. Want het is een bijzonder gebied waar ontzettend veel te beleven is. 

Ontdek de Oosterschelde

Er is zoals altijd een week vol activiteiten gepland met excursies en vaartochten op en rond de Oosterschelde. Breng een bezoekje aan de Deltawachters in de Deltawagen aan de dijk bij Burghsluis, ga zeekajakken vanuit de Schelphoek of maak een wierenwandeling op Neeltje Jans. Niet alleen op Schouwen-Duiveland worden er dingen georganiseerd, maar ook vanaf de andere eilanden die grenzen aan de Oosterschelde zijn er activiteiten. Er is dus voor iedereen wel iets te beleven. Kijk voor het complete programma, tijden en aanmeldgegevens op de website www.np-oosterschelde.nl 

NB. Door de coronarichtlijnen kunnen er veranderingen in het excursieaanbod hebben plaatsgevonden, die je op de site niet terugziet. Check de activiteit dus altijd even bij de desbetreffende organisator.

Meer berichten