zaterdag 26 september, 2020 15:01
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee
Violiste Marieke Brokamp en gitarist Inti de Maet
(ontbreekt op de foto)
Violiste Marieke Brokamp en gitarist Inti de Maet (ontbreekt op de foto) (Foto: Hans Colijn)

Nazomermiddagconcerten bij het Watersnoodmuseum

  Cultuur

Ouwerkerk - Vanaf zondag 30 augustus zijn in het Watersnoodmuseum zes ‘zondagmiddag-nazomerconcerten’ te zien. Nu festivals, podia en concertzalen grotendeels niet in gebruik zijn, ligt het werk voor veel musici ook stil. Door middel van de nazomerconcerten kan er nu toch weer wat genoten worden van live muziek.

Het museum wilde hier graag hun steentje aan bijdragen en bedacht een manier om passend binnen de nieuwe regelgeving omtrent culturele activiteiten iets te organiseren. Voor deze concerten wordt voor de bestaande dak-tribunes een buitenpodium gerealiseerd waar de muzikanten kunnen optreden. Het publiek kan van de live muziek genieten, zittend op de ‘daktribunes’; op gepaste afstand van elkaar middels gekleurde kussentjes. Van tevoren worden plaatsen gereserveerd en alles afgekaderd, zodat iedereen weet dat het allemaal op veilige afstand gebeurt.

Link met Zeeland

De deelnemende muzikanten hebben allemaal een verbintenis met Zeeland, want het museum wilde een Zeeland breed georiënteerd evenement neerzetten. In samenwerking met Stichting Festival Zeeuws-Vlaanderen en de Zeeuwse Muziekschool organiseert het Watersnoodmuseum zo zes muzikale zondagmiddagen met sprankelende optredens van diverse muzikanten. Om de middag compleet te maken, kun je het concert combineren met een arrangement in de vorm van een to go lunch of picknick mand. Te nuttigen in het buitengebied rondom de caissons van het Watersnoodmuseum.

Programmering

De programmering is als volgt:
• 30 augustus: Peter Verhelst, gitarist, solo•
• 6 september: Violiste Nettie de Jong en Guido Fassaert op cello
• 13 september: Singer Songwriter Femke Bun
• 20 september: Violiste Marieke Brokamp en gitarist Inti de Maet
• 27 september: Talententenklas Zeeuwse Muziekschool met Noa van den Doel op cello en Esra Jonckman op blokfluit, begeleid op piano door Jos Vogel
• 4 oktober: Talentenklas Zeeuwse Muziekschool met Vera Burm op viool en Silva Eversdijk op dwarsfluit, begeleid door Jos Vogel op piano.


Reserveren

Reserveer een plaats op de dak-tribunes (al dan niet met museumbezoek en/of luncharrangement). Er kunnen maximaal 52 mensen per concert terecht. Reserveren kan door te mailen naar groepen@watersnoodmuseum.nl of bellen naar 0111-644382. Het museum is open vanaf 09.45 uur. Aanvang luncharrangement (to go of met picknickmand): 13.00 uur. Aanvang concert: 14.15 uur. Pauze: 15 min. Einde programma: 15.45 uur. Kosten concertbezoek:
€ 12,50 (met korting bij een arrangement). Kijk ook op www.watersnoodmuseum.nl. Bij slecht weer worden de concerten verplaatst naar binnen, waar ook rekening gehouden wordt met de geldende regels omtrent Corona.

Meer berichten