kerk van Burgh
kerk van Burgh

Tentoonstelling Miems van Citters. Drie generaties in de Burghse kerk

Cultuur

Burgh-Haamstede – Het is al heel wat jaren de gewoonte in Burgh: in de zomer is er een kunsttentoonstelling in de Kerk van Burgh zien. Dit jaar is werk van Miems van Citters (sculptuur), Hetty de Wette en van haar dochter Juliëtte (schilderijen) te zien. Zo vinden we werk van drie verschillende generaties bijeen in de kerk, want kunst geef je door.


Miems van Citters

Naast nieuw werk van deze kunstenaars, is er ook ouder werk te bekijken. Miems van Citters studeerde in Genève en aan de Koninklijke Academie in Den Haag en woont en werkt in Burgh. Zij maakt onder andere veel abstracte beeldhouwwerken, meest in hardsteen, die dikwijls op vormen van vruchten en schelpen zijn geïnspireerd; daarnaast maakt ze veel portretten in opdracht. Een werk dat veel mensen kennen is het werk uit 1989 in Burghsluis, ‘Het monument voor de redders op Schouwen-Duiveland KZHMRS’.


Hetty en Juliette

Hetty de Wette uit Burghsluis studeerde aan de Academie Minerva in Groningen. Ze schildert al meer dan 30 jaar voornamelijk op Schouwen-Duiveland. De stranden, het duingebied en de polder zijn een onuitputtelijke inspiratiebron. Haar werk is erop gericht deze schitterende natuur zo goed mogelijk weer te geven. Hetty is dan ook vaak met haar spullen ergens in het duingebied of het strand te vinden. Hetty’s dochter Juliette Kuhn is de jongste van het drietal. Ze is al een poosje bezig met haar eigen oeuvre en met deze tentoonstelling krijgt ze gelegenheid om te exposeren. De tentoonstelling is te zien tot en met 29 augustus van dinsdag t/m zaterdag 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Afbeelding
Weerman Piet Paulusma (65) overleden aan de gevolgen van kanker Algemeen 21 mrt 2022, 12:00
Afbeelding
Friesland doet onderzoek naar contract met Russisch Gazprom Algemeen 25 feb 2022, 18:00
Afbeelding
Bloeizone Fryslân Tour brengt vrouwelijke wielertop naar Friesland Sport 24 feb 2022, 20:00
Afbeelding
Deze dertien Friezen zijn actief op de Olympische Winterspelen 2022 Sport 4 feb 2022, 12:00
Afbeelding
Column Linda: Scheiden, stress en toch in balans. Hoe dan? Column 5 jul 2021, 12:00
Afbeelding
Is Leeuwarden klaar voor Marleen Stoelwinder? Cultuur 29 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Gemeente Ooststellingwerf wordt dementievriendelijk Gezondheid 21 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Redacteur Melissa probeert Calendar Blocking Gezondheid 11 jun 2021, 16:58

Meest gelezen

WonenWonen

Meeste reacties

Zakelijk