maandag 24 februari, 2020 18:42
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee

Muziek van Bohemen in Driekoningenkerk

  Cultuur

NOORDGOUWE - De vijf doorgewinterde musici van het Amsterdam Wind Quintet treden op 15 februari op in de Driekoningenkerk van Noordgouwe. Ze brengen het programma Bohemen ten gehore. Stichting kamermuziek Schouwen-Duiveland haalt regelmatig klassieke musici naar het eiland om dit genre een podium te bieden.

Het vijftal dat fluit, hobo, klarinet, fagot en hoorn bespeelt, heeft muziek geselecteerd die net zo veelzijdig is als de bewoners van de Oost-Europese streek Bohemen. Zij spelen onder andere muziek van A. Reicha, een van de eerste componisten die blaaskwintetten schreef. Ook B. Smetana ontbreekt niet, die door zijn symfonisch gedicht Die Moldau de bijnaam Vader van de Tsjechische muziek kreeg.

Het Amsterdam Wind Quintet is opgericht in 2006 en geeft sindsdien niet alleen kamermuziekconcerten door heel Nederland, maar heeft ook een internationale reputatie weten op te bouwen. In 2014 en 2017 toerde het ensemble door China en in 2016 maakte het kwintet in het kader van zijn 10-jarig jubileum een concerttournee door Polen. Ook concerten in Duitsland en België stonden regelmatig op de agenda van het ensemble.

Naast het spelen van het concert repertoire voor blaaskwintet gaat het ensemble graag projecten aan met andere kunstdisciplines. En om de nieuwe generatie in aanraking te laten komen met klassieke muziek speelt het Amsterdam Wind Quintet ook regelmatig kinderconcerten. Het concert in Noordgouwe begint om 20.00 uur en kaartjes kosten € 15.
 

Meer berichten