Afbeelding

Try Out van Fabian Francisus

Cultuur

MIDDELHARNIS - Fabian Franciscus brengt op 14 februari de try out van Kleine Wereld naar het Diekhuus in Middelharnis. Voor hen die ook ooit 'coaching' hebben gehad, zal de voorstelling vol zitten met herkenbare (en soms wat minder herkenbare) avonturen bij de psycholoog.

Fabian leidt de voorstelling als volgt in: "Lekker gezellig toch, die sessies bij de psycholoog? Of ja, dat moet je natuurlijk wel 'coaching' noemen, want dat klinkt zo lekker sportief. En dan helpt het stiekem ook nog eens allemaal. Of althans, op bepaalde vlakken en op sommige dagen wat meer dan op de vermoeiende andere dagen.Toch was het vroeger soms ook wel fijn, om lekker altijd alleen in mijn eigen kleine autistische wereldje te zitten. Met fobieën en zo. Makkelijk ook wel; ik kende iedereen daar en was het vooral vaak met mezelf eens. Dat zei ik dan ook tegen mezelf, hardop. Vooral op straat of als ik aan het fietsen was tussen mensen die zulke malligheid maar wat slecht begrepen. Maar vaak was het ook best wel benauwd en restrictief, zo'n kleine wereld. Dus toch doorzetten dan maar! En zeker niet als enige. Want het is inmiddels über hip om in therapie te gaan. Voor wat voor reden dan ook. En niet geheel onterecht trouwens, want soms is het hilarisch.

De voorstelling gaat over mijn strijd om mijn eigen 'kleine wereld' zo nu en dan eens te verlaten. Mocht je nog nooit een 'coach' hebben gehad hoef je je geen zorgen te maken; ik weet voor iedereen wel een reden te vinden waarom je dat zeker ook zou moeten doen!"

Aanvang is om 20,15 uur, entree is 16 euro inclusief een drankje.

Afbeelding
Weerman Piet Paulusma (65) overleden aan de gevolgen van kanker Algemeen 21 mrt 2022, 12:00
Afbeelding
Friesland doet onderzoek naar contract met Russisch Gazprom Algemeen 25 feb 2022, 18:00
Afbeelding
Bloeizone Fryslân Tour brengt vrouwelijke wielertop naar Friesland Sport 24 feb 2022, 20:00
Afbeelding
Deze dertien Friezen zijn actief op de Olympische Winterspelen 2022 Sport 4 feb 2022, 12:00
Afbeelding
Column Linda: Scheiden, stress en toch in balans. Hoe dan? Column 5 jul 2021, 12:00
Afbeelding
Is Leeuwarden klaar voor Marleen Stoelwinder? Cultuur 29 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Gemeente Ooststellingwerf wordt dementievriendelijk Gezondheid 21 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Redacteur Melissa probeert Calendar Blocking Gezondheid 11 jun 2021, 16:58

Meest gelezen

WonenWonen

Meeste reacties

Zakelijk