donderdag 26 november, 2020 12:58
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee
Foto: Picasa

De 7 belangrijkste tips die je moet weten als je een trouwring wilt kopen

  Column

Waar moet je op letten bij de aankoop van trouwringen?

Wanneer je trouwringen uitzoekt wil je natuurlijk de perfecte trouwringen én wil je weten of de prijs die je betaalt ook de juiste prijs is.


Wat bepaalt eigenlijk de prijs van trouwringen?

Wij sommen nu 7 onderwerpen op die je je af kunt vragen en mede bepalend zijn voor de verkoopprijs van trouwringen. Wil je meer over deze onderwerpen weten? Neem dan contact met ons op.

1. Trouwringen zijn er toch alleen in goud?

Trouwringen werden vroeger alleen in geelgoud verkocht. Tegenwoordig kun je kiezen uit vele (edel) metalen zoals geelgoud, witgoud, rosé goud, palladium, platina, zirkonium, zilver, edelstaal, titanium en combinaties daarvan. Het ene (edel) metaal is duurder dan de andere.

2. Dikke vingers, duurdere trouwringen?

Nou ja, eigenlijk klopt dat wel, zeker als het edelmetalen betreft. De breedte van de ring, de dikte maar ook de ringmaat bepaalt de prijs. In een ring met een breedte van 5 mm. is 25% meer materiaal verwerkt dan bij 4 mm. breedte. In een ring van 1,5 mm. dikte is 50% meer goud in verwerkt dan een ring van 1,0 mm. dikte. Wanneer je ringen en prijs vergelijkt kijk dan ook vooral hiernaar.

3. Waarom worden gouden trouwringen steeds duurder?

Jarenlang is de koers van de goudprijs stabiel gebleven. Dat wil zeggen dat de vraag naar goud en het aanbod redelijk in balans was en ook de prijs van trouwringen redelijk stabiel. De vraag naar goud en palladium is het laatste jaar enorm is gegroeid. Daarnaast wordt ook vanwege de huidige economisch onzekere tijden meer belegd in goud en dus stijgt de koers. De verwachting is dan ook dat deze nog fors kan doorstijgen.

4. Is een gladde trouwring goedkoper dan een bewerkte?

Ja in de basis is dat inderdaad zo. Om een ring te bewerken zijn extra handelingen nodig die je dan ook terugziet in de prijs. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld ook bicolour ringen, meerlaags ringen en vierkante design ringen (ja echt!), ook bij ons verkrijgbaar. 

5. Wat maakt een diamanten trouwring of verlovingsring zo kostbaar?

De prijs van een diamanten ring wordt mede bepaald door het aantal diamanten, de slijpvorm, de kleur, de helderheid (zuiverheid), het gewicht (aantal ct), de zeldzaamheid maar ook door de diamantzetting in de ring. Een optelsom van het aantal karaat is daarnaast niet maatgevend. 1 Diamant van 0,5 ct is namelijk kostbaarder dan 10 diamanten van 0,05 ct. 

6. Is mijn ring wel van duurzaam goud gemaakt?

Veel mensen vinden het heel belangrijk om te weten waar het goud en diamanten gedolven worden. Koop daarom trouwringen van gerenommeerde fabrikanten/merken met het fair trade keurmerk die ringen vervaardigt van verantwoord goud volgens de OECD normen.Bij ons voldoen alle trouwringen aan deze norm.

7. Waarom zijn ringen bij een juwelier vaak duurder dan online?

Juweliers verkopen meestal 14 karaat gouden ringen terwijl er ook goedkopere alternatieven zijn in andere (edel)metalen. Daarnaast heeft een juwelier kosten aan pand en personeel die een online aanbieder niet heeft. 

Laatste maar belangrijkste tip voor jullie bij de zoektocht van trouwringen. 

Zie, pas en voel de trouwringen aan je vinger. Als je er veel vertrouwen in hebt of niet anders kunt (afstand) koop je de ringen online. Beter is het om een afspraak te maken in een showroom van een echte trouwringenspecialist waar je niet op een PC of tablet je ring samenstelt, maar kunt kiezen uit vele echte (dummy) ringen en deze kunt passen, voelen en zien of de ring bij je past. De gekozen ringen kunnen vervolgens nog persoonlijke aangepast worden. 

Wil je meer weten bezoek dan onze website: www.trouwringenzeeland.nl. 

Wil je meer info of een afspraak maken?
Bel 0111-550550 of mail naar info@trouwringenzeeland.nl

Meer berichten