zondag 5 juli, 2020 11:23
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee
Foto:

Heeft u relatiestress tijdens deze coronacrisis?

  Column

Als we alle krantenartikelen mogen geloven, dan gaan wij het na de crisis zeer druk krijgen. De kans is waarschijnlijk groot dat ze gelijk krijgen. Wij begrijpen en ervaren het namelijk zelf ook dat de thuissituatie rondom de coronacrisis veel van ons vraagt. Wellicht werkt u thuis, geeft u les aan uw kinderen, bent u daarnaast nog mantelzorger, noem maar op. Daarnaast zijn sociale activiteiten weggevallen, waardoor u nog meer op elkaar bent teruggevallen. De quarantaine en het meer op elkaars lip zitten kunnen voor behoorlijk wat relatiestress zorgen.

Of pakt u uw moment?

Toch kan deze intelligente lockdown u juist ook veel brengen. Het is een mooi moment om even stil te staan. Stilstaan bij dat wat voor u of uw beiden belangrijk is in het leven. Doordat u meer tijd samen heeft, omdat activiteiten van u of de kinderen zijn weggevallen, heeft u meer ruimte om samen aan u relatie te werken. Wij geven u hiervoor een aantal tips.

Relatietips voor tijdens de coronacrisis

Plan dingen samen: Eet in ieder geval samen. Drie keer per dag samen quality time, hoe mooi is dat? Doe ook leuke dingen met elkaar: maak samen een wandeling (als het rustig is), drink samen een wijntje in de tuin of op het balkon, kook samen, et cetera.

 Maak ook tijd voor jezelf vrij: Doordat u tijdens deze coronacrisis veel meer op elkaar bent aangewezen en meer tijd met elkaar doorbrengt, kunnen de irritaties soms oplopen. Geef elkaar dus ook de ruimte. Zorg dat u beiden even uw eigen ding kunt doen. Even sporten op welke manier dan ook of een wandeling maken met een vriend of vriendin. Een frisse neus halen is nog steeds toegestaan, mits op 1,5 meter afstand en met niet meer dan 2 personen.

Sluit compromissen: Uw relatie bestaat uit twee personen met ieders eigen wensen, karakters en ideeën. Dat kan wel eens botsen. Dit hoeft geen probleem te zijn als u ieder bereid bent om compromissen te sluiten. Kom elkaar dus zo nu en dan tegemoet en doe wat water bij de wijn!

Maak plezier met elkaar: Natuurlijk is dit een onzekere tijd, maar het is ook goed om de zorgen eens even aan de kant te zetten. Humor is belangrijk in het leven, dus doe samen eens even lekker gek. Plan een karaokeavond, een pyjama-dag, ga kamperen in uw tuin. Laat dus vooral ook de vrolijke kant van uzelf zien!

En niet onbelangrijk… als uw partner iets lief of leuks voor u gedaan heeft, zeg dan eens #daslief! Een compliment laat zowel bij de gever als bij de ontvanger een positief en blij gevoel achter. U kunt er samen weer even tegenaan.

Verder lezen op  https://www.scheidingsplanner.nl/blog/tips-voor-uw-relatie-tijdens-de-coronacrisis/

T 088 - 62 62 620 | www.scheidingsplanner.nl

Zeker ook in deze tijd staan wij voor u klaar met o.a. videogesprekken zodat u veilg uw scheiding kunt regelen.

Meer berichten