maandag 24 februari, 2020 18:33
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee
De trouwringenspecialist

Trouwring aan je linker- of rechterhand?

  Column

Tegenwoordig is de stelregel: Draag je trouwring aan de vinger die jou het beste past! Maar wil je weten hoe het 'hoort', lees dan verder.

De Oude Egyptenaren en later ook de Grieken en Romeinen droegen hun trouwring aan de linker ringvinger. Ze geloofden namelijk dat naar deze vinger een bloedvat liep die rechtstreeks uit het hart komt; de Vena Amoris (ader van liefde).

In ieder geloof of land gelden andere gebruiken over aan welke hand je de trouwring draagt. Over het algemeen dragen de katholieken de trouwringen aan de linkerhand en de protestanten rechts. Maar bijvoorbeeld in Spanje en Oostenrijk dragen juist de katholieken de ringen rechts.
Niet gelovigen dragen de ringen meestal links, vooral uit praktisch oogpunt; de meeste mensen zijn namelijk rechtshandig. Aan de linkerhand beschadigen de ringen minder snel.

Vroeger droegen alleen vrouwen een trouwring, de man kocht dit symbool van eeuwige trouw voor haar. Vandaag de dag is het samen uitzoeken van trouwringen een belangrijk onderdeel geworden van de huwelijksvoorbereidingen en dragen beide partners een trouwring. Links of rechts, aan jullie de keuze!

Benieuwd naar wat jullie het beste past? Kom langs en laat jullie uitgebreid informeren over alle mogelijkheden. We hebben ringen in heel veel verschillende materialen; geel goud, wit goud, rosé goud, palladium, titanium, carbon, zirkonium, edelstaal, zilver en alle denkbare combinaties van deze materialen, met of zonder diamanten. Maak een afspraak in onze showroom en laat je verrassen door de grote keuze. 

Showroom alléén op afspraak
Kerkring 1, 4306 CJ  Nieuwerkerk
Telefoon 0111 - 550 550
www.de-trouwringenspecialist.nl

Meer berichten