Afbeelding

Duivelands Meubelhuis, een begrip op Schouwen-Duiveland en daarbuiten

Bedrijf in beeld

Oosterland – Het Duivelands Meubelhuis bestaat al bijna 50 jaar. Of je nu een nieuwe bank, raambekleding of een vloer nodig hebt, er is voor iedere smaak iets te vinden. De familie Bal staat je met raad en daad bij om de juiste keuze te maken.  

Gerrie Bal richtte het Duivelands Meubelhuis op in de jaren 60. Zoons William en Leon rolden erin en hun moeder Sjanie heeft al sinds jaar en dag de administratie en het naaiatelier onder haar hoede. Na het overlijden van Gerrie bleef het Duiveland Meubelhuis gelukkig voortbestaan en weet een uitgebreide klantenkring de showroom van vijfduizend vierkante meter nog altijd te vinden. Daarnaast is het naaiatelier gevestigd in Bruinisse. 

Goede taakverdeling

William loopt inmiddels al heel wat jaren rond in het bedrijf, 21 om precies te zijn. “Ik ben vanuit school hier terecht gekomen. Net als mijn broer Leon heb ik mijn opleiding aan het hout- en meubileringscollege gevolgd. We hebben het nu zo verdeeld dat hij voornamelijk de buitendienst doet en ik hier de binnendienst in de winkel. Onze moeder doet de administratie en het naaiatelier en dat werkt prima.” William neemt dus ook de inkoop voor zijn rekening. “We gaan daarvoor naar beurzen, maar zijn ook aangesloten bij een aantal inkooporganisaties. Het voordeel is dat je daardoor nooit achterloopt qua trends.” 

Meer comfort

Nu we allemaal veel thuis zijn (geweest) ziet William dat er meer aandacht is voor relaxgedeeltes in de bank. “We willen nog meer comfort, net even een wat betere eetkamerstoel en een extra lekkere bank. Ook maatwerk is belangrijk. Dat is ook wat voor ons het verschil maakt met bedrijven op internet.” Want al kun je tegenwoordig je hele interieur bij elkaar shoppen in webwinkels, volgens William zit daar toch echt een beperking aan. “Je wilt weten hoe een meubel zit, hoe het voelt en eruit ziet in het echt. We kunnen onze klanten dingen laten zien en beter advies geven. Daar komen de mensen voor. En het is ook een beetje een uitje.”

Kies wat je mooi vindt

In vergelijking met vroeger zijn er natuurlijk dingen veranderd. “Je verkoopt niet meer een heel interieur in één keer. Klanten kopen hier een bank en ergens anders een stoel. Ze shoppen overal een beetje. We hebben dan ook een grotere en bredere klantenkring dan vroeger. Maar wat nog altijd belangrijk is, is dat je kiest wat je mooi vindt. En niet wat de buurvrouw leuk vindt.” Trends zijn een komen en gaan van stijlen, maar bij het Duivelands Meubelhuis vind je altijd een heel breed assortiment. William adviseert: “Kijk niet alleen naar of iets mooi is, het moet ook functioneel zijn. Bij een bed gaat het bijvoorbeeld toch vooral om de binnenkant, niet om de buitenkant.”

Ondernemerschap

William doet zijn werk nog altijd met veel plezier. “Het is iedere dag anders, ik weet in de ochtend niet wat er die dag allemaal op mijn pad komt. Ik vind het leuk om veel met mensen om te gaan en iets moois te realiseren voor hun interieur. Ik wil klanten ook ontzorgen. Zo helpen we soms met de verhuizing van grote stukken.”Het ondernemerschap bevalt ook goed. “Het is leuk om met andere ondernemers te sparren en samen te werken en het geeft een bepaalde vrijheid. Werk je een keer wat langer, dan pak je dat op een ander moment wel weer terug. En als dat niet lukt, is het ook niet erg.”  

www.duivelandsmeubelhuis.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Weerman Piet Paulusma (65) overleden aan de gevolgen van kanker Algemeen 21 mrt 2022, 12:00
Afbeelding
Friesland doet onderzoek naar contract met Russisch Gazprom Algemeen 25 feb 2022, 18:00
Afbeelding
Bloeizone Fryslân Tour brengt vrouwelijke wielertop naar Friesland Sport 24 feb 2022, 20:00
Afbeelding
Deze dertien Friezen zijn actief op de Olympische Winterspelen 2022 Sport 4 feb 2022, 12:00
Afbeelding
Column Linda: Scheiden, stress en toch in balans. Hoe dan? Column 5 jul 2021, 12:00
Afbeelding
Is Leeuwarden klaar voor Marleen Stoelwinder? Cultuur 29 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Gemeente Ooststellingwerf wordt dementievriendelijk Gezondheid 21 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Redacteur Melissa probeert Calendar Blocking Gezondheid 11 jun 2021, 16:58

Meest gelezen

WonenWonen

Meeste reacties

Zakelijk