dinsdag 24 november, 2020 03:52
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee
Vicky Honig
Vicky Honig

Preventief oogonderzoek bij Coen Honig Optiek

  Bedrijf in beeld

ZIERIKZEE – Onze ogen verlenen ons toegang tot duizenden beelden per dag. Ze geven ons de mogelijkheid de omgeving in ons op te nemen en te genieten van wat we zien. Ons zicht is een groot goed weet de nieuwe Eigenaaresse Vicky Honig van Coen Honig Optiek als geen ander. Om dat zicht zo optimaal mogelijk te laten functioneren verkoopt de optiek niet alleen brillen en lenzen, maar heeft tevens twee optometristen in huis om klanten preventief oogonderzoek aan te bieden.


Al ruim 42 jaar kunnen klanten bij Coen Honig Optiek terecht voor kwalitatieve oogzorg. De gediplomeerde opticiens doen oogmetingen en helpen mensen aan passende lenzen of een bril op maat. De gediplomeerde optometristen Coen Honig en Pim Roos zijn geschoold om eventuele oogafwijkingen tijdig op te sporen door middel van een Optometrisch onderzoek. Vicky vertelt hoe telkens meer mensen gebruik maken van deze optie. “Vanwege de wachtlijsten en de vergrijzing gaat de optometrie een steeds grotere rol spelen in de Nederlandse oogzorg.” Bij een optometrist kunnen mensen zonder verwijsbrief van de huisarts terecht voor een preventief onderzoek waardoor de beroepsgroep gemakkelijk toegankelijk is en mensen snel en goed geholpen kunnen worden.

Een optometrist kan ogen onderzoeken en eventuele problemen tijdig signaleren. Zodoende is de optometrist het ideale eerste aanspreekpunt bij oogklachten, verminderd zicht of een risico op het ontwikkelen van een oogziekte. Het komt regelmatig voor dat de optometrist bij regulier onderzoek stuit op bijvoorbeeld een te hoge oogdruk of netvliesproblemen. “Door vroegtijdige signalering kan snel actie ondernomen worden en blijft de schade beperkt.”

Om nauwkeurig onderzoek te kunnen verrichten werken de optometristen van Coen Honig Optiek met Optical CohorenceTomography (OCT) scan. Dit instrument maakt met laserlicht een 3D-scan van de verschillende lagen van het netvlies achterin het oog. Door de uiterst hoge beeldkwaliteit is vrijwel ieder detail in dit gebied goed zichtbaar te krijgen. Hierdoor kunnen in een vroegtijdig stadium eventuele aandoeningen worden opgespoord en diagnoses worden gesteld, eventueel gevolgd door doorverwijzing naar huis- of oogarts. 

Met de OCT-scan verleent Vicky Honig een service waarmee ze geen extra brillen gaat verkopen. Daar is het hem ook niet om te doen. “Je verkoopt wel kennis en know how. Op termijn weet je klantenkring dat ze bij jou de optimale zorg krijgen.” De optiek heeft niet alleen de laatste nieuwe brilmode in huis, maar ook de kennis en vaardigheden om te voorzien in de beste oogzorg.

Ook benieuwd hoe het met de gezondheid van uw ogen is?  Maak dan snel een afspraak een preventief oogonderzoek.  Het oogonderzoek met de OCT-scan bieden wij nu aan voor €35,-. Wij werken hiervoor op afspraak.

Wij  hebben diverse maatregelen getroffen om u op een veilige coronaproof afstand te kunnen helpen.

www.coenhonigoptiek.nl

Meer berichten