woensdag 25 november, 2020 18:18
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee
Foto:

Hoveniersbedrijven Thunbergia en Van Dijke slaan handen ineen

  Bedrijf in beeld

Middelharnis – Hoveniersbedrijven Thunbergia uit Middelharnis en Van Dijke Hoveniers uit Numansdorp werkten al veel samen. Dat beviel zo goed dat Paul van der Sluijs en Jos Pieter van Dijke hebben besloten samen verder te gaan. 


Paul vertelt hoe ze elkaar zo gevonden hebben. “Jos Pieter en ik hebben vroeger met elkaar in de klas gezeten en samengewerkt. Dan begin je op den duur allebei een bedrijfje en loop je na een aantal jaar tegen dezelfde problemen aan. Je wilt wel groeien, maar dat kan niet, omdat je zelf mee wil werken. Waardoor je niet toekomt aan andere zaken.” De twee werkten al drie jaar samen, alleen op papier niet. “Toen zijn we bedrijfsvergelijking gaan doen. En uiteindelijk besloten we samen verder te gaan.” 

Krachten bundelen

De beide bedrijfsnamen blijven behouden. Het wordt Thunbergia en Van Dijke Hovenierswerken. Paul benadrukt dat niet de een de ander heeft overgenomen. “We bundelen onze krachten. Thunbergia bestaat al sinds 1980. Ik heb het 8 jaar geleden overgenomen. En daarvoor werkte ik er al 9 jaar. Dus ik ben helemaal vergroeid met het bedrijf. Jos Pieter is ook ongeveer 8 jaar geleden begonnen. En heeft ook een goed lopend bedrijf opgebouwd.” Wel zal Paul zich voornamelijk richten op het onderhoud en Jos Pieter op de tuinaanleg. “We kunnen allebei alles, maar ons hart ligt op verschillende vlakken. En we vullen elkaar daardoor heel goed aan. Afwisselend is er in bepaalde periodes meer vraag naar het een of het ander.” De twee doen alle klussen die bij de tuin horen. Ook het maken van overkappingen en veranda’s. “Houtbouw is zeker een van onze specialismes. En dan met name het maatwerk.” 

Allround en flexibel

De twee compagnons werken voor particulieren, bedrijven, woningbouwverenigingen en vakantieparken. “We hebben een klein maar flexibel team en iedereen is allround. We kunnen iedereen op elke klus inzetten. Dat willen we ook graag zo houden, om die flexibiliteit te waarborgen.” Een groot pluspunt is de toepassing van onderhoudscontracten. Paul: “Door de jaren heen heb ik voldoende ervaring opgebouwd om daarvoor een goede inschatting te kunnen maken. Er zijn niet veel bedrijven die dat doen voor particulieren, maar met een onderhoudscontract weet iedereen op voorhand waar hij aan toe is.”

Door deze stap heeft Thunbergia en Van Dijke ook weer ruimte voor vakmensen om aan het team toe te voegen. 

Kijk op www.thunbergia.nl voor de contactgegevens en meer informatie. 

Meer berichten