dinsdag 27 oktober, 2020 12:39
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee
D&J Computerservice
D&J Computerservice (Foto: )

D&J Computerservice is nu ook smart-installateur

  Bedrijf in beeld

Voor comfort, maar vooral om duurzaam met energie om te gaan

Middelharnis – Bij D&J Computerservice kon je al terecht voor alles wat met computers, witgoed en smartphones te maken heeft, maar het bedrijf is sinds kort ook gecertificeerd als smart-installateur. 


Steeds meer apparaten in huis worden smart. Joris van D&J legt uit: “Dat betekent dat er slimme functies op zitten waarmee je ze op afstand kunt bedienen. Denk aan de televisie waarmee je ook op internet kunt. Maar ook de bedieningsmogelijkheden worden steeds uitgebreider. De televisie aanzetten of van zender veranderen via smartphone.” Veel fabrikanten gaan zich daar meer op richten. Zo kun je je huis steeds slimmer inrichten. Je kunt apparaten zelfs bedienen via spraak of beweging.  

Energiebesparing

“Veel mensen denken, dat is ver van mijn bed. Dat is niets voor mij, ik ben niet zo modern, of vind het overdreven,” zegt Joris. “Dit stukje automatisering heeft twee voordelen. Het biedt extra comfort en is heel handig. Maar waar smart eigenlijk om draait, is besparing van energie en het milieu. Je kunt je verwarming ook smart maken. Gas is duur, de overheid wil ook dat we daarvan af gaan. Wat is er dan handiger dan op het moment dat je je huis verlaat, je thermostaat of radiator op een bepaalde temperatuur gaat, waardoor je verbruik aanzienlijk verlaagt?” Volgens Joris gaan veel apparaten en witgoed smart worden. “Als je meerdere van dat soort producten in huis hebt, kun je ze ook op  elkaar laten reageren. Laat de zonnepanelen op het moment dat ze de meeste stroom opwekken een seintje geven aan de wasmachine om het programma te beginnen. Heel efficiënt voor het energieverbruik.”  

Hulp bij installatie

D&J Computerservice staat graag klaar om te helpen bij de installatie. “Wij doen een oriëntatiegesprek, waarin we wensen en mogelijkheden bespreken. Wij kunnen de complete installatie verzorgen. Daarna geven we instructie hoe je dat moeten regelen in gebruik. Op de achtergrond staan wij altijd standby voor kleine problemen en storingen.” Ook als er nieuwe producten bij komen, kan D&J Computerservice dat in het systeem integreren. “Mensen denken vaak dat het een hele operatie is om het huis ermee in te richten. Maar alles kan met de huidige lampen en schakelaars. De meterkast hoeft niet aangepast. Op de producten die wij aanbrengen zit automatisch energiemeting. Zo kun je het verbruik per apparaat inzichtelijk krijgen. We zien dit echt als de toekomst.”

www.djcomputerservice.nl

Meer berichten