dinsdag 27 oktober, 2020 12:37
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee
Kussens van 100% gerecyclede PET flessen
Kussens van 100% gerecyclede PET flessen

Nu bij Duivelands Meubelhuis Regain; de eerste meubelstof van 100% gerecyclede PET flessen

  Bedrijf in beeld

Een primeur tijdens de afgelopen imm Cologne, een internationale meubelbeurs in de Franse stad Cologne. DFM introduceerde Regain; een meubelstof die volledig is gemaakt van gerecyclede PET flessen die zijn ingezameld voordat ze in zee terecht zijn gekomen. Fedor Lange vertelt namens DFM over deze unieke, duurzame stof: “Rekening houden met het milieu is doorgaans een kostbare zaak waar niet iedereen aan kan of wil meedoen, maar met Regain hebben we een meubelstof ontwikkeld die voor consumenten bereikbaar en betaalbaar is.”


De stof Regain is ontwikkeld met de organisatie Woven Bottles en bestaat niet uit andere materialen dat PET, iets wat nog niet eerder is gedaan. Bovendien is de stof volledig gecertificeerd volgens de strenge regels van GRS, wat betekent dat de hele keten, van winning tot eindproduct voldoet aan strikte eisen. Dat zie je echter niet aan de prijs: “Wanneer het wat betreft kosten en de marge die we berekenen over de schreef was gegaan waren we er niet aan begonnen. Uiteraard zijn we begaan met het milieu en het klimaat, maar we zijn ook realisten. Worden de kosten te hoog dan haken mensen af,” aldus Lange.

DFM is als enige fabrikant volledig gecertificeerd en hebben als eerste en enige dit volledig gerecyclede product. De stof is volledig van polyester, maar voelt opmerkelijk zacht en comfortabel aan. De structuur is ook opvallend: een subtiel vierkantje uit horizontale en verticale lijnen. “Ook bijzonder is dat Regain heel goed te onderhouden is. Er is geen verschil in onderhoud met onze andere stoffen.” 

www.duivelandsmeubelhuis.nl

Meer berichten