zaterdag 26 september, 2020 13:49
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee
Gastouder Sophie (links) ontvangt een presentje van Natalie
Gastouder Sophie (links) ontvangt een presentje van Natalie

Kies jij ook voor gastouderbureau Bij Humpie?

  Bedrijf in beeld

Dirksland – Het is altijd weer een uitdaging om gastouders en ouders met een vraag naar kinderopvang bij elkaar te brengen. Met haar gastouderbureau Bij Humpie helpt Natalie van Hoorn om die match te realiseren. 

Vanuit Dirksland bedient ze het hele eiland. Van Ouddorp tot Ooltgensplaat. Bij Humpie regelt de bemiddeling tussen gastouders en vraagouders. Om zo te zorgen dat vraag en aanbod van opvang bij elkaar komen. Ook in september contracteerde ze weer een nieuwe gastouder: Sophie van Rooij-Emeis uit Ooltgensplaat. Ze verwelkomde haar met een presentje. Persoonlijk contact vindt Natalie heel belangrijk. “Ik ga altijd bij vraagouders langs voor een kennismaking. Dan zie ik hen in hun eigen persoonlijke omgeving en ze hoeven niet de deur uit. Anderzijds maak ik ook persoonlijk een afspraak met nieuwe gastouders. Er moet een klik zijn, tussen ouders, kind en gastouder.” 

Goede communicatie

Natalie heeft veel contact met haar gastouders. “Ik sta altijd klaar voor de gastouders en sta naast hen, niet boven hen. Ze zijn ook niet in dienst bij mij, want als gastouder ben je zelfstandig. Verder wil ik graag toegankelijk zijn en alles bespreekbaar maken. Ook lastige onderwerpen. Gastouders hebben onderling ook wel contact. Ik zou het mooi vinden om het gevoel van concurrentie te keren. Ze doen hetzelfde werk en zijn dus in feite collega’s. Het is toch leuker om elkaar aan te vullen en te helpen.”

Aansluiten als gastouder

Momenteel is de druk op de kinderopvang hoog. “Een gastouder is natuurlijk ook beperkt qua aantal plekjes,” weet Natalie. “Dus een gastouder zit snel vol. Maar dat betekent dat er ook kansen liggen. Het is een prima verdienste en voor veel mensen goed te combineren met hun eigen kinderen.” Wie affiniteit heeft met kinderen, in bezit is van de benodigde papieren en een VOG heeft, kan zich aansluiten als gastouder bij Bij Humpie. 

Nieuwsgierig? 

Kijk op www.bijhumpie.nl    

Meer berichten