dinsdag 29 september, 2020 03:10
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee
De deuren van het café blijven dicht
De deuren van het café blijven dicht (Foto: Sam Fish)

Café Nu ’t Moment gaat helaas niet meer open

  Bedrijf in beeld

Niet alle bedrijven overleven crisis, vooral voor horeca blijft het zwaar

Sommelsdijk - Veel bedrijven konden na de eerste maanden van corona weer aan de slag. Winkels mochten weer open en de horeca is weer opgestart. Er werd een inhaalslag gemaakt in omzet. Maar zo ging het helaas niet voor iedereen. Café Nu ’t Moment moest voorgoed de deuren sluiten.

Voor Esther van den Berg is het geen makkelijke tijd geweest. Zij zou op 13 mei haar vierde jaar ingaan met haar café in Sommelsdijk, maar helaas mag het niet zo zijn. “De situatie heeft zoveel impact gehad op het café dat we de kosten er niet meer uit kunnen halen,” vertelt ze. Nu ’t Moment gaat niet meer open.

Goede hoop

“Ongeveer een maand of drie had ik nog wel hoop dat het goed zou komen,” vertelt ze. “Het liep lekker met het café en ik dacht eraan om een paar leuke feestjes te geven als we eenmaal weer open mochten. Maar toen bleek dat de anderhalve meter afstand zou blijven.” Dat was even slikken, want na het uitmeten in het café bleek dat ze maar een derde van haar gasten kwijt kon. “We hebben aardig wat ruimte in het café, maar het is een lang pand met maar weinig overzicht. Er hoeft maar net op het verkeerde moment een BOA binnen te lopen en het is klaar. Een boete van 4000 euro verdien je niet zomaar terug.”

Het einde

En dus is dit het einde voor Nu ’t Moment. “Ik heb gelukkig een hele fijne huurbaas,” zegt Esther. “Hij is heel schappelijk en daar ben ik hem enorm dankbaar voor. Ik sta voor vijf jaar onder contract bij hem, maar het is niet haalbaar. Dat snapt hij gelukkig ook. Ik ben heel blij met hem, hij is tenslotte ook de dupe van deze crisis. Dat hij zo meegaand is haalt een hoop stress bij me weg.”

Niet alleen

Maar Esther is niet de enige die hard getroffen is. “Mijn buren van Café de Kok zijn ook nog steeds dicht,” laat ze weten. “Zij zitten in een risicogroep en durven het niet aan, ze willen ook geen boete riskeren. Ze hadden altijd kaartavonden, dat is ook niet mogelijk. En dan natuurlijk nog Brouwerij Solaes met hun proeflokaal. Zij hebben afgelopen zomer een lekker terras gehad in de Diekhuustuin, maar uiteindelijk moet iedereen weer naar binnen. Er is niet veel horeca in Sommelsdijk, maar wat er is, wordt hard getroffen.”

Tekst: Sam Fish

Meer berichten