dinsdag 29 september, 2020 03:44
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee
Zoï van Veelen en Mike Vos van LLEV
Zoï van Veelen en Mike Vos van LLEV (Foto: Sam Fish)

Spannende tijden voor LLEV aan de Haven

  Bedrijf in beeld

Middelharnis - Het is de afgelopen maanden niet makkelijk geweest door de coronacrisis. Veel burgers, bedrijven en eenmanszaken zijn hard getroffen. Inmiddels zijn we een half jaar verder en kijken we hoe het ervoor staat: bij de een positiever dan bij de ander. Voor LLEV in Middelharnis was het een bijzonder en vooral druk half jaar.

“De eerste twee weken van de sluiting hebben we echt helemaal niets gedaan,” vertelt LLEV-eigenaar Mike Vos. “Op de huur na hadden we maar heel weinig verplichtingen. Ik heb ook een bijbaan als docent voor twee dagen in de week, dat heb ik opgeschroefd naar drie. Dus we hadden toch nog een inkomen.” Met de NOW-regeling kon hij ook zijn personeel doorbetalen en hoefde er niemand weg.

Creatieve oplossing

Het team is bij elkaar gekomen om te kijken naar een oplossing. “We begonnen met het uitdelen van koffie aan de ondernemers in het centrum. Dat creëert saamhorigheid, we zitten tenslotte allemaal in hetzelfde schuitje.” En uiteindelijk kwam daar de Poké bowl. “We keken naar onze doelgroep en kwamen daar toch wel op uit. Dat is een traditioneel Hawaïaans gerecht en dat hebben we uitgebreid.” Er kwam een Poké-bar en mensen konden zelf hun bowl samenstellen qua ingrediënten. Het bleek een regelrechte hit.

Aan de Haven

“Het succes van de Poké bowl gaf ons een hele positieve vibe en het bracht ons terug op ons oude inkomen. Zonder dat er mensen in de zaak konden eten.” Er was weer uitzicht. “Op de dijk vielen we nooit echt op, het was een smal pandje en mensen liepen er makkelijk voorbij. We konden ook niet echt uitbreiden daar. Ik heb in januari al een bod gedaan op een pand aan de haven, maar het was te laag om te accepteren. Maar de droom was toch om aan de haven te zitten.”

Een crisis, wat goede onderhandelingen en veel doorzettingsvermogen verder heeft Mike nu toch wat hij wilde. In de zomer verhuisde hij in drie weken naar de haven van Middelharnis. Daar kan hij op het terras 75 mensen kwijt, binnen 45 en op de bovenverdieping nog eens 30. “We zitten hier fantastisch. We hebben de hele dag zon en een prachtig terras dat het hele jaar open kan. Op de bovenverdieping kun je ontmoeten en vergaderen. Het zijn spannende tijden en het is hard werken, maar het is echt een droom die uitkomt.”

Tekst: Sam Fish

Meer berichten