zondag 27 september, 2020 19:05
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee

Yoga en mindfulness bij studio Zuiver van Christel Bosman

  Bedrijf in beeld

Middelharnis – In beweging blijven is, zeker in deze tijd, heel belangrijk voor ons. En dat hoeft zeker niet altijd in de sportschool. Yogalessen waar de volledige aandacht en zorg naar jou uitgaat, vind je bij Christel Bosman van yogastudio Zuiver. 

Begin dit jaar startte zij namelijk haar eigen yoga studio in Middelharnis. Toen ze tijdens de lockdown geen les kon geven in haar studio, had ze het geluk dat ze kon uitwijken naar de prachtige locatie bij Hofstede de Geere, achter het natuurgebied De Vliegers. “Ik vind het heel fijn dat ik hier exclusief mag lesgeven. De afgelopen maanden gaf ik er privé lessen, duolessen, couplelessen en groepslessen. En de mensen hebben er echt ontzettend van genoten.” Als het weer het toelaat, zullen er ook in de toekomst lessen op deze locatie verzorgd worden. 

Yoga en infraroodwarmte

In de studio geeft Christel yin yoga met infraroodpanelen. “De verwarmde ruimte heeft een diep effect op het bindweefsel, spieren en gewrichten. Zo kun je soepeler bewegen tijdens de les en wordt de doorbloeding geoptimaliseerd. Maar ik geef niet alleen les in infraroodwarmte hoor, er zijn ook gewoon lessen op kamertemperatuur.” Christel is zelfs gestart met een aparte les voor mannen. 

Voor iedereen geschikt

Volgens Christel hoeft yoga niet zweverig te zijn, zij kiest voor de nuchtere insteek. “Ik probeer op te letten wat mijn klanten willen. Bij mij krijg je bovendien echt de aandacht en zorg in de les die je nodig hebt.” In haar leven heeft Christel uiteenlopende opleidingen op dit gebied gedaan en nog. Ze heeft volop ideeën voor haar studio, van kleine evenementen tot een tof yoga retraite volgend jaar zomer.

Mindfulness in het onderwijs

Als Mindfulness kinder- en jongerentrainer volgens de methode Eline Snel is Christel in het basisonderwijs aan het werk. Op twee scholen heeft ze al trainingen mogen verzorgen. Ze hoopt dit komend jaar nog verder uit te pakken. Komend schooljaar gaat Christel ook op het voortgezet onderwijs (RGO) de tienweekse training verzorgen. “Praten over de wondere wereld van gedachtes, gevoelens, de adem en het lichaam. Bewuster reageren, minder impulsief zijn. Grip krijgen op lichamelijk spanning en afdwalende gedachten. Erg waardevol om op jonge leeftijd daar al kennis mee te maken.”

Nieuwsgierig geworden naar de onderwijstrainingen of naar de fijne yogalessen? De proefles mag je gratis komen doen. 

Kijk op www.yogastudiozuiver.nl voor meer informatie of  bel 06 462 777 47

Meer berichten