zondag 9 augustus, 2020 22:24
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee
Foto: Privé bezit
Foto: Privé bezit

Pop-up store vol zilveren sieraden in Ouddorp

  Bedrijf in beeld

Ouddorp - De Hofdijksweg in Ouddorp, aan de rand van het centrum, is een tijdelijke winkel rijker. Astrid Punt startte samen met vriendin Tannette Bravenboer een onderneming in zilveren sieraden: Pop-up store HeJude. Astrid en Tannette kennen elkaar al 22 jaar. Ze deelden lief, leed en vakanties en sinds een klein jaar dus ook dit bedrijf. Ze houden van mooie sieraden én van mensen.

Medio 2019 namen de dames een bedrijf in zilveren sieraden over. Sindsdien zijn ze lekker op dreef en verkopen ze op grotere evenementen, landgoedfairs, speciale markten en bij de mensen thuis. Tannette had zelfs haar baan opgezegd om te gaan doen wat ze leuk vond. Vanwege het tijdelijke verbod op evenementen, waren ze aangewezen op een webshop. “Dat was nooit ons ding, maar ineens werd dat toch ons belangrijkste verkooppunt. Het liep niet storm. Sieraden wil je nu eenmaal passen”, aldus Astrid.

Lege winkelpanden

Het plan voor een pop-up store ontstond doordat de twee heel veel lege winkelpanden zagen. Waarom konden zij niet tijdelijk dergelijke panden opvullen? Ze zijn toch al gewend om overal hun winkel op te bouwen. Soms als een tent, een kraam of een eettafel. “We hebben een pandeigenaar in Brielle benaderd. Die was direct heel erg enthousiast. Zonder iets aan het pand te veranderen, hebben we in no-time een leuk winkeltje opgebouwd. We hebben een aantal zaterdagen in Brielle gestaan en toen ging het kriebelen.

Handgemaakt

De dames wilden het land weer in. Klanten opzoeken. Toen er een mogelijkheid kwam om in Ouddorp te staan, zeiden ze direct ja. “Ook hier was de eigenaar erg enthousiast over ons plan. Het pand stond toch leeg en wij zorgen voor wat activiteit. Is er gelijk ook aandacht voor het pand. Zie het maar als een klein open dagje voor het winkelpand. Zo snijdt het mes aan twee kanten," zegt Astrid. De sieraden zijn handgemaakt en van beste kwaliteit (925, sterling zilver). De dames kopen zelf in op onder andere Bali en in Thailand, waar ze goede contacten hebben met lokale zilversmeden. “Onze collectie is net even anders dan je aantreft in de winkels en we hebben van heel kleine tot heel grote maten ringen in ons assortiment.”

De Pop-Up store is in de maand juli elke zaterdag open. Daarna willen de dames van HeJude weer verder trekken. Ze zijn al bezig met een pop-up store in Oostvoorne voor de maand augustus. “Het is ontzettend leuk om te doen, maar het leukste zijn voor ons toch de evenementen.”

Tekst: Gerrit van Loon

Meer berichten