zaterdag 15 augustus, 2020 21:53
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee
v.l.n.r. op de foto het team van Livastgo: Noa Vroegindeweij, Dineke en Ton van der Linden
v.l.n.r. op de foto het team van Livastgo: Noa Vroegindeweij, Dineke en Ton van der Linden (Foto: Hans Villerius)

Livastgo verhuisd naar nieuw pand

  Bedrijf in beeld

Middelharnis – Makelaarskantoor Livastgo heeft sinds deze maand een nieuw pand aan de Hoflaan in Middelharnis betrokken. Eigenaar Ton van der Linden is blij met de nieuwe stap. Voor de klanten verandert er weinig en het makelaarsteam kan hier weer jaren vooruit.

“We zitten eigenlijk alleen een klein stukje verder,” vertelt Van der Linden. “De huur van het vorige pand werd opgezegd en we moesten op zoek naar nieuwe bedrijfsruimte. Dat was niet zo makkelijk. Ik had een droom voor ogen met een pand om te werken en in te wonen.” Het nieuwe pand had hij zelf in de verkoop, dus dat was wel een beetje bijzonder. “Maar we zijn om tafel gegaan en ik ben die klant zeer erkentelijk geweest dat ik dat pand kon kopen. Ons huis hebben we ook verkocht en we hopen nu in augustus bij ons werk te gaan wonen.”

Verandering

De laatste puntjes zijn inmiddels op de i gezet. “We waren toe aan een verandering. In 2016 zijn we gestart aan de Langeweg, het nadeel daar was weinig parkeerruimte en we waren er niet zo goed zichtbaar. Deze nieuwe plek ligt in het hart van het dorp en is goed bereikbaar. Dat we kunnen wonen en werken in een pand dat van jezelf is, is geweldig.”

Gekte op de huizenmarkt

Op de huizenmarkt is het volgens Van der Linden echt gekte. Het lag een tijdje stil, maar nu wil iedereen nog even snel een huis kopen. Zeker in het middensegment gaat het snel weg. Maar ook in het hoge en exclusieve segment waar wij actief in zijn, zit veel beweging. “Dat geeft een enorme druk op de woningmarkt. Alles gaat weg voor de vraagprijs of meer. Dat is voor verkopers fijn, maar als koper moet je erg oppassen dat je niet vanuit emotie een aankoop doet. Wij geven ook vaak aankoopadvies. Ik hou van eerlijkheid. Als ik denk dat het te duur is, dan krijgen ze van mij een advies om het niet te doen.”

Anders dan anderen

“Livastgo heeft niet zo’n grote portefeuille. Wij doen het anders dan anderen. De persoonlijke aandacht is heel belangrijk voor ons. Niet alleen richting de verkopende partij, maar ook richting koper. Als die geen goed gevoel heeft bij de makelaar, zal hij sneller afhaken,” legt Van der Linden uit. “ Een goede voorbereiding, daar steken we heel veel tijd in. Je kan maar een keer het verhaal vertellen. Als dat goed is, dan gaat het heel snel. We hebben daarnaast een uitgebreid netwerk. Door het overtuigend anders te doen, is ons kantoor als een komeet gegroeid. Als je altijd je best doet, dan gaan mensen over je praten.”

Geen stress

Van der Linden heeft nog geen moment spijt gehad van zijn zelfstandig ondernemerschap. Zijn vrouw Dineke doet kantoorbeheer, verkoopstyling en fotografie. “Daar is ze heel goed in. Met collega Noa Vroegindeweij doe ik de verkoop. Het is niet even snel een bezichtiging en hup, de volgende. We steken veel tijd in klantcontact en communicatie. Het is een ontzettend leuk vak. Ik heb het wel druk, maar geen stress. Op die manier plezier hebben en je passie uit kunnen dragen, dat geeft veel voldoening.”

Kijk voor het aanbod van Livastgo op www.livastgo.nl

Meer berichten