maandag 3 augustus, 2020 23:34
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee
Michiel, Valery en Caleb
Michiel, Valery en Caleb

Even van de wereld in Escaperoom The Cube

  Bedrijf in beeld

Hellevoetsluis – Ben je de komende tijd op zoek naar een leuke en veilige activiteit die je met een klein groepje vrienden of familie kunt doen? Misschien is een bezoekje aan Escaperoom The Cube in Hellevoetsluis dan wel iets voor jullie. Dompel jezelf even onder in een andere wereld in een van de twee escape-avonturen.

 Sinds een maand heeft Escaperoom The Cube in Hellevoetsluis de deuren weer geopend. Eigenaar Michiel van der Kooij is blij weer bezoekers te kunnen ontvangen. “We zijn noodgedwongen dicht geweest en uiteraard zijn we nu open met de nodige maatregelen. We houden rekening met de afstandsregels, zorgen dat groepen elkaar niet kruisen, er zijn looproutes gemaakt en we maken tussen de speelrondes uitgebreid schoon.” 

Veilig uitje

Om het voor elkaar te krijgen, moest Michiel wel een beetje zelf het wiel uitvinden. “We zijn een heel jonge branche. Daar lag geen kant en klaar protocol voor. Maar vergeleken met horeca of detailhandel is dit nu eigenlijk een van de veiligste uitjes om te doen. Je bent met een eigen groep waarvan je onderling ook nog eens weet of je gezond bent of niet. En je komt geen andere groepen tegen tijdens het spel.” Mensen uit een huishouden mogen met zes personen deelnemen, anders maximaal vier personen.   

Publieksfavoriet

Escaperoom The Cube heeft twee verschillende avonturen. Door als team raadsels en puzzels op te lossen, moet je binnen een uur uit de kamer zien te ontsnappen. “We hebben alles zelf bedacht en gemaakt of laten maken. We zijn echt uniek en krijgen dan ook heel goede reviews. Al twee jaar op rij zijn we publieksfavoriet geworden van de Benelux.” Volgens Michiel heeft het spel in deze tijd een belangrijk voordeel: “Je bent een uur van de wereld af. En dat is nu best lekker, dat je even je zinnen kunt verzetten. Een goede escaperoom is een ervaring waar je echt in een andere wereld stapt. Je beleeft een avontuur. Hij moet daarnaast voor iedereen haalbaar zijn.” Michiel legt uit dat dat niet zozeer te maken heeft met slim of minder slim, maar met logica en samenwerken. “Kinderen vanaf acht kunnen onder begeleiding al meedoen.”

Buitenspel

Je moet altijd creatief zijn als ondernemer, maar in deze tijd toch net wat meer. “In de tijd dat we dicht zijn gegaan, hebben we onderhoud aan allebei de avonturen gepleegd en op verbeterpunten geüpdatet. Ook kun je binnenkort een buitenspel, een interactieve wandeling door Hellevoetsluis. Mensen die niet binnen willen, kunnen dan ook in de buitenlucht iets doen.” Door onze samenwerking met andere partijen kunnen we zelfs een compleet uitje verzorgen met bijvoorbeeld een rondleiding door een museum of met lunch of diner erbij.” 

Kijk op www.escaperoomthecube.nl voor meer informatie en reserveren. 

Meer berichten