maandag 3 augustus, 2020 22:22
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee

Zo wordt mantelzorg fijner en efficiënter

  Bedrijf in beeld

Nieuwerkerk – Een mantelzorgwoning bij uw eigen huis is ideaal als u mantelzorger bent. U bent dichtbij elkaar en er is geen reistijd. Maar hoe realiseert u een dergelijke woning? Daar heeft Zorgbouw uit Nieuwerkerk het antwoord op.

Zorgbouw uit Nieuwerkerk heeft zich toegelegd op bouwen van mantelzorgwoningen. Maar ook aanpassingen of aanbouwen bij een bestaande woningen kunnen zij realiseren. Het bedrijf biedt de mogelijkheid een instapklare mantelzorgwoning in bijvoorbeeld uw achtertuin te plaatsen. 

Zorgbouw is ontstaan vanuit een jarenlange samenwerking tussen Arjan Bom (BomBouw) en Izak van Klinken (Van Klinken Afbouw). Zij waren actief op het gebied van allerhande onderhoud- en timmerwerkzaamheden en kregen een toenemende vraag naar het realiseren van mantelzorgwoningen. Ze sloegen de handen ineen en hebben met Zorgbouw een uniek concept opgezet dat specifiek gericht is op het realiseren van maatwerk mantelzorgwoningen. Zo wordt het verlenen van mantelzorg een stuk efficiënter en prettiger. Het geeft voor beide partijen een veilig gevoel om dicht bij elkaar te zijn. 

Op maat gemaakt

Arjan Bom van Zorgbouw: “Iedere woning die wij leveren is maatwerk, afgestemd op de persoonlijke situatie. De mantelzorgwoningen worden in onze werkplaats geprefabriceerd en hebben daardoor een korte bouwtijd.” Door de ervaring en kennis die Zorgbouw heeft kunnen ze eigenlijk alle specifieke wensen invullen als het gaat om keukens, badkamers, veranda’s en meubilair. En duurzaamheid is ook een belangrijk aspect voor het bedrijf. “Het is mogelijk de mantelzorgwoningen te voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen. Dat maakt ze extra energiezuinig. Wanneer de woning niet meer nodig is, komen we deze demonteren en wordt hij hergebruikt op een
andere plek.” 

Voordelen

Het laten bouwen van een mantelzorgwoning biedt veel voordelen. Niet alleen voor de hulpbehoevende, maar ook voor de mantelzorger zelf. Het bespaart reistijd en kosten. Bovendien heeft u met een mantelzorgwoning aan huis als mantelzorger meer privacy dan wanneer u de hulpbehoevende bij u in huis zou nemen. En wat ook wel fijn is: De persoon die u verzorgt, heeft zijn eigen ruimte en blijft in zekere mate zelfstandig. Is de mantelzorgwoning niet meer nodig, dan biedt Zorgbouw een terugkoopregeling. Neem voor meer informatie contact op met Arjan of Izak. 

Zie www.zorgbouwzuidwest.nl voor de gegevens. 

Meer berichten