woensdag 3 juni, 2020 08:29
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee
Foto: Fletcher Hotels

Fletcher klaar voor weekendje weg op 1,5 m

  Bedrijf in beeld

Fletcher Hotels wil gasten graag weer verwelkomen

Nieuwegein – In navolging van de oproep van het kabinet om na te denken over de 1,5 meter samenleving, is Fletcher Hotels klaar om gasten te ontvangen met deze voorzorgsmaatregelen. Zowel voor de medewerkers als voor de gasten worden alle 100 hotels zo aangepast dat het veilig is om er een paar dagen tussenuit te gaan.

De afgelopen weken zijn de hotels en restaurants van Fletcher Hotels volledig onder de loep genomen. Alle werkprotocollen zijn herzien, maar ook is er gedacht aan de inrichting van de hotels om volledig te voldoen aan alle nodige voorzorgsmaatregelen, waardoor gasten en personeel op 1,5 meter afstand van elkaar kunnen blijven. Deze nieuwe situatie vraagt om aanpassingen en herziene procedures in de hotels en restaurants, maar ook om de flexibiliteit van de medewerkers om anders te werk te gaan.

In de praktijk

Concreet zijn in de hotels, de bar, de receptie en het restaurant zo aangepast dat gasten altijd op 1,5 meter van elkaar blijven. In de restaurants zijn afzettafels gecreëerd, waardoor het bedienend personeel op 1,5 meter afstand van de gasten blijft. Ook de overige openbare ruimtes en terrassen zijn op die manier aangepast. Daarnaast zijn de ontbijtbuffetten zo ingericht dat ook deze voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften zoals die tegenwoordig gelden. Gasten kunnen in de hotels ook gebruikmaken van ons à la carte ontbijt en roomservice. Voor roomservice is er in de meeste hotels een speciale app te gebruiken, waardoor de gehele menukaart digitaal beschikbaar is. In de hotels zijn voor medewerkers en gasten overal desinfecterende middelen aanwezig en wordt er door middel van posters gewezen op alle richtlijnen, zoals die door het RIVM worden aanbevolen.

Opvangen patiënten

Even leek het erop dat de Fletcher Hotels ingezet zouden worden voor het opvangen van patiënten. Dat is uiteindelijk niet nodig geweest. Rob Hermans, CEO van Fletcher Hotels: “Wij zijn blij dat het vooralsnog niet nodig is geweest om onze hotels in te zetten als zorghotel, maar hadden het mooi gevonden als we de helpende hand hadden kunnen bieden. Voor nu hebben we weer heel veel zin om gasten in de watten te leggen, ook op 1,5 meter. Nederlanders zijn er weer aan toe om er even een paar dagen veilig tussenuit te gaan.”

Meer berichten