zondag 5 juli, 2020 00:08
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee

Autoservice Oude Tonge Vijf jaar na overname gaat het nog steeds als een trein

  Bedrijf in beeld

Oude Tonge – Velen zullen het nog wel weten: Autoservice Oude Tonge was tot vijf jaar geleden nog Garage Tuns. Tegenwoordig runt Christiaan Willemse het bedrijf met veel plezier. Hij en zijn collega’s zorgen dat iedereen met praktisch al zijn autoproblemen geholpen kan worden. 

Christiaan Willemse werkte zelf jarenlang als monteur in Middelharnis. Totdat de kans zich voordeed om Garage Tuns over te nemen. “De drie broers Jan, Tonny en Gerard werden ouder en hadden geen opvolging. Ze zetten de garage te koop. Samen met een compagnon ben ik toen in het avontuur gestapt. Ze vonden het zo leuk dat het garagebedrijf niet verloren zou gaan, dat ze ons hebben geholpen bij de start. Na een paar jaar ben ik alleen verder gegaan.” 

Trouwe klanten
Het team bestaat inmiddels weer uit drie mannen. Naast Christiaan staan Daniël en Arend in de werkplaats. Autoservice Oude Tonge is nog steeds echt een dorpsgarage. “Onze klanten komen vaak via-via. Dan zegt iemand: ‘De buurman zei dat ik naar jullie moest gaan.’ Een compliment om te horen. We hebben sinds het begin onze klantenkring bijna verviervoudigd.” Vanuit de omgeving van Oude Tonge, Nieuwe Tonge, Den Bommel, Ooltgensplaat, Achthuizen en ook wel Bruinisse, weet men het garagebedrijf goed te vinden.

Totaalpakket aan diensten
Het ondernemen bevalt Christiaan goed, zijn vrouw doet de boekhouding. “Qua werkzaamheden is er niet veel veranderd, alleen is het nu voor jezelf, dat geeft een bepaalde vrijheid.” Sinds de overname is het dienstenpakket wel wat uitgebreid. Naast onderhoud en APK doen we ook aircoservice. En we hebben nieuwe storingsapparatuur aangeschaft. Verder zijn we sinds eind 2019 een BOVAG garage. We willen een totaalplaatje bieden en onderhouden alle automerken. Voor noodgevallen houden we altijd ruimte vrij, maar voor regulier onderhoud kun je meestal binnen anderhalve week terecht.”

Op zoek naar een andere auto? Ook dat kan bij Autoservice Oude Tonge. “Niet dat we veel voorraad hebben, maar men kan een zoekopdracht ingeven en dan ga ik gericht zoeken. Het netwerk is groot genoeg.” 

Autoservice Oude-Tonge
Julianastraat 7
3255 BG Oude-Tonge
0187 641 271
www.autoserviceoudetonge.nl

Meer berichten