zaterdag 4 juli, 2020 23:26
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee

Wesdijk Homestyle - Tijd om naar buiten te gaan

  Bedrijf in beeld

De zon laat zich na de wintermaanden eindelijk weer vaker zien. Bij veel mensen begint het al te kriebelen om naar buiten te gaan. Een goed moment om eens bij Wesdijk Homestyle te kijken wat de mogelijkheden zijn op het gebied van zonwering, windschermen en terrasoverkappingen. 

Nieuwerkerk – De zomers worden in Nederland steeds warmer. Behalve dat het wel fijn is om je huis koel te houden en ook buiten aangenaam te vertoeven, worden we ons ook meer bewust van de schadelijke effecten van de zon. In de zon zitten is lekker, maar met mate. Het voorjaar is een goed moment om de juiste maatregelen te treffen voor zonwering. 

Comfortabel genieten
Er zijn een aantal factoren die meespelen bij de aanschaf. De meeste opwarming gebeurt door glas, stenen houden warmte tegen. Het is dan ook zaak om zonwering voor het glas te hebben. Stef Wesdijk, eigenaar van Wesdijk Homestyle, ziet een toename van de toepassing van screens. “Deze houden negentig procent van de warmte buiten, maar je kunt wel naar buiten blijven kijken. Screens worden vooral toegepast op grotere glasoppervlaktes.”

Welke toepassing je kiest, hangt natuurlijk een beetje af van welke ruimte van het huis het om gaat. “Beneden kies je iets anders dan in de slaapkamer. Zeker voor de bovenverdieping zien we een toename van de vraag naar rolluiken. Dit is de beste oplossing als je huis niet zo goed geïsoleerd is. Ook in de winter blijven kou en vocht dan buiten en hoef je geen verwarming meer aan te zetten.” 

Persoonlijke smaak
In de woonkamer willen we toch naar buiten blijven kijken. Dan zijn de genoemde screens, of knikarmschermen een goede oplossing. Met die laatste bedek je ook de hele gevel. Bij felle zon kun je dan buiten lekker in de schaduw zitten. Persoonlijke smaak speelt daarnaast zeker mee. “De een kiest voor een screen, wat er strak en modern uitziet. De ander kiest liever iets klassiekers zoals markiezen. Het is maar net welke uitstraling je je huis wilt geven.” Tot slot kun je beslissen om voor een vaste zonwering te kiezen of iets dat je weg kunt halen. Stef: “We zien steeds meer pergolino’s; pergolazonweringen. Daar zit een vergrendeling aan. Het doek loopt naar buiten en trekt strak. Je kunt hier met lichte regen nog prima onder zitten.”

Terrasoverkappingen in de horeca 
Wesdijk levert niet alleen bij particulieren, maar ook heel veel bij horeca- en recreatieondernemers. “De terrassen worden weer ingericht, steeds vaker zien we de grote overkappingen boven de terrassen.” Stef weet wel hoe dat komt. “Horeca ondernemers hebben veel personeel nodig met de toenemende drukte. Wanneer het gaat regenen of heel warm is, willen ze niet zonder gasten en met te veel personeel zitten. Ze willen een constante bezetting van het terras om het optimaal te benutten.” Bovendien zijn we tegenwoordig bewuster dat we niet te lang meer in de zon moeten zitten. De terrasoverkappingen die wij leveren houden honderd procent UV straling tegen.

Vakantie en recreatie
“Bij recreatiewoningen plaatsen we vaak een terrasoverkapping die open en dicht geschoven kan worden. Met led verlichting erin bijvoorbeeld. Een vakantiehuis is toch wat kleiner en je wilt graag buiten zitten. Op deze manier kun je op vakantie veel buiten zitten, onder allerlei weersomstandigheden.” Wesdijk werkt tegenwoordig ook met buitenjaloezieën. Dat zijn rolluiken en zonwering in één, waar je toch door naar buiten kunt kijken. Al met al: buiten wordt steeds meer onderdeel van binnen, de tuinkamer is een begrip geworden. Met een mooie overkapping van Wesdijk Homestyle kun je langer buiten zitten: droog en beschut tegen wind en zon!

Burg. Boumanstraat 1
4306 CP Nieuwerkerk
0111 417 270
info@wesdijkhomestyle.nl
www.wesdijkhomestyle.nl

Meer berichten