woensdag 8 april, 2020 03:36
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee
Foto:

Zorgbouw levert mantelzorgwoningen op maat De oplossing voor efficiënte mantelzorg

  Bedrijf in beeld

Nieuwerkerk – Hoe fijn is het als u als mantelzorger altijd dicht bij degene die u verzorgt bent? Dat wanneer er maar iets is, u snel ter plekke bent. En dat er geen reistijd is om naar uw naaste toe te gaan. Met een mantelzorgwoning bij uw eigen huis is dat allemaal mogelijk.

Het komt steeds vaker voor dat we mantelzorg bieden aan iemand in onze omgeving. Mensen worden ouder, maar moeten ook langer zelfstandig wonen. De kwaliteit van de zorg is de afgelopen jaren steeds verder onder druk komen te staan. Dan is iemand die zorg nodig heeft al snel aangewezen op familie. Zorgbouw uit Nieuwerkerk biedt de mogelijkheid een instapklare mantelzorgwoning in bijvoorbeeld uw achtertuin te plaatsen. Zo wordt het verlenen van mantelzorg een stuk efficiënter en prettiger. Het geeft voor beide partijen een veilig gevoel om dicht bij elkaar te zijn. Zorgbouw is ontstaan vanuit een jarenlange samenwerking tussen Arjan Bom (BomBouw) en Izak van Klinken (Van Klinken Afbouw). Zij waren actief op het gebied van allerhande onderhoud- en timmerwerkzaamheden en kregen een toenemende vraag naar het realiseren van mantelzorgwoningen. Ze sloegen de handen ineen en hebben met Zorgbouw een uniek concept opgezet dat specifiek gericht is op het realiseren van maatwerk mantelzorgwoningen.

Korte bouwtijd
Arjan Bom van Zorgbouw: “Iedere woning die wij leveren is maatwerk, afgestemd op de persoonlijke situatie. De mantelzorgwoningen worden in onze werkplaats geprefabriceerd en hebben daardoor een korte bouwtijd.” Door de ervaring en kennis die Zorgbouw heeft kunnen ze eigenlijk alle specifieke wensen invullen als het gaat om keukens, badkamers, veranda’s en meubilair. En duurzaamheid is ook een belangrijk aspect voor het bedrijf. “Het is mogelijk de mantelzorgwoningen te voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen. Dat maakt ze extra energiezuinig. Wanneer de woning niet meer nodig is, komen we deze demonteren en wordt hij hergebruikt op een andere plek.” Geen aparte woning nodig? Zorgbouw helpt ook bij een aanpassing in of aanbouw aan een bestaande woning.

Voordelen
Het laten bouwen van een mantelzorgwoning biedt veel voordelen. Niet alleen voor de hulpbehoevende, maar ook voor de mantelzorger zelf. Het bespaart reistijd en kosten. Bovendien heeft u met een mantelzorgwoning aan huis als mantelzorger meer privacy dan wanneer u de hulpbehoevende bij u in huis zou nemen. En wat ook wel fijn is: De persoon die u verzorgt, heeft zijn eigen ruimte en blijft in zekere mate zelfstandig. Is de mantelzorgwoning niet meer nodig, dan biedt Zorgbouw een terugkoopregeling.

Nieuwerkerk 06 2219 6824
www.zorgbouwzeeland.nl

Meer berichten