zondag 12 juli, 2020 15:07
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee

Zorgruim bestaat vijf jaar

  Bedrijf in beeld

SCHARENDIJKE – Het is inmiddels alweer vijf jaar geleden dat André van Dongen startte met zijn bedrijf Zorgruim. Het is gespecialiseerd in woningontruiming, verhuizingen, opslag en schoonmaak. Zowel voor zakelijke opdrachtgevers als particulieren.

"Je ontzorgt mensen echt met dit werk"

André wilde met zijn onderneming iets voor anderen betekenen. Daarom zocht hij naar mensen en of organisaties die op hun beurt weer in verbinding staan met mensen die hulpbehoevend zijn en vanwege gebrek aan financiële middelen niet in staat zijn om te kopen wat zij op dat moment echt nodig hebben. Inmiddels is er zelfs een stichting voor in het leven geroepen: Stichting Zorgruim helpt. "Het is voor ons en onze opdrachtgevers belangrijk dat we met respect te werk gaan. Iedereen kan zo'n huis leegruimen, maar het gaat om de manier waarop je het doet."

Ondernemerschap

Andre heeft absoluut geen spijt van het ondernemerschap. Hard werken is het wel. "Het is echt topsport, veel fysiek werk, met spullen sjouwen. Waar ik voldoening uit haal, is dat je mensen echt ontzorgt. Zeker als het gaat om een huis van iemand die overleden is, kunnen ze echt met de handen in het haar zitten. Ze hebben verdriet en moeten dan ook nog eens dat huis opruimen. Je ruimt niet alleen het huis op, maar ook iemand zijn leven. Het is echt een proces, niet zomaar spulletjes weggooien. Ik zeg altijd tegen mijn team: 'Je hoeft niet mee te huilen, maar je mag wel invoelen en begrip tonen.'"

Professionaliseren

Leerzaam is het nog iedere dag. "Als je onderneemt wil je het altijd nog beter doen, je bent altijd in beweging, aan het denken en creëren. Je wilt steeds professioneler worden." Door het werk heeft hij veel inzichten opgedaan. "Je komt zoveel situaties tegen. Als ik er iets van geleerd heb, is het dat we moeten proberen van en met elkaar te genieten van het leven en van wat we hebben."

Meer berichten