zondag 9 augustus, 2020 22:07
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee
Foto:

Een nieuwe Volkswagen, stuur jij ff een Tikkie?

  Auto & Stijl

Hangouts, Zoom, Whatsapp, Facetime. Het klantcontact vindt steeds meer digitaal plaats. Volkswagen-dealer Ames uit Dordrecht doet er nu nog een schepje bovenop. Klanten kunnen vanaf nu hun nieuwe auto of onderhoud op afstand afrekenen met Tikkie, een initiatief van ABN Amro. Bijna de helft van alle Volkswagen-kopers geeft aan hun auto wel via een Tikkie te willen betalen. Kans is groot dus dat je binnenkort ook in Friesland bij je dealer kan afrekenen met een betaalverzoek. 

Grote interesse bij klanten voor Tikkie

Uit onderzoek onder klanten op dasweltauto.nl, het online occasion portal van Volkswagen-dealers, blijkt dat 43% van de klanten interesse heeft om hun nieuwe auto af te rekenen door middel van een Tikkie. Voor dealerbedrijf Ames reden genoeg om deze dienst per direct aan te bieden aan klanten. Ook klanten die auto-onderhoud willen en klanten die in de showroom hun auto uitkiezen kunnen hun aankoop via Tikkie betalen.

Veilig en makkelijk betalen

Met deze nieuwe dienst van ABN Amro wordt het betalen voor de klant veilig en makkelijk. Na de levering van de auto of de onderhoudsbeurt ontvangt de klant de factuur en een sms of e-mail met een Tikkie, oftewel een betaalverzoek. Het grote voordeel hiervan is dat de klant niet langer het IBAN-nummer en de factuur-informatie over hoeft te typen. Dat is wel zo makkelijk en ook minder foutgevoelig. Daarnaast is het op afstand betalen door de huidige situatie veiliger, omdat de klant niet fysiek gebruik hoeft te maken van een betaalterminal.

Meer berichten