donderdag 9 juli, 2020 03:59
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee
Foto:

Help, ik moet weer de weg op!

  Auto & Stijl

De kans is groot dat jouw auto een tijdje aan de kant heeft gestaan omdat je thuis moest werken. Nu het sociale leven langzaam opstart en ook steeds meer kantoren opengaan moet ook je (lease)auto weer in beweging. Stilstaan is echter nooit goed voor een auto, daarom is het handig om van te voren een paar dingen te controleren:

  • Accu: Accu’s lopen altijd een beetje leeg als je de auto niet gebruikt. Meestal veroorzaakt dat geen problemen, maar als je accu toch leeg is, is het beter om daar even naar te laten kijken. 
  • Bandenspanning: Controleer voor je de weg op gaat even de bandenspanning. Als je auto langere tijd op dezelfde plek staat kunnen ze vervormen. Als dat in grote mate gebeurt spreek je van ‘vierkante’ banden. Als je gaat rijden vervormen de banden weer naar de goede vorm, maar je kan het ook voorkomen door je bandenspanning op de juist pijl te houden. 
  • Houdt je vloeistoffen op peil: Controleer het oliepeil, het koelvloeistofniveau en de ruitensproeiervloeistof voordat je weer op weg gaat. 
  • APK: Check of de APK-datum niet verstreken is. Kans is groot dat je daar de afgelopen periode niet over nagedacht hebt
  • Voorkom roestvorming op de remschijven: Als je auto lang heeft stilgestaan kan er roest op de remschijven vormen. Door een half uurtje te rijden slijt dat laagje roest weer weg.
  • Laat je elektrische auto’s regelmatig op: Als je auto lang stilstaat is het beter om je hoogvoltage batterij niet onder de 30% te laten komen. Laat daarom je auto minimaal 1x per jaar op. Het wordt dan aangeraden om hem echt tot 100% op te laden.
Meer berichten