Afbeelding

BN-ers klimmen in de pen; Win sinterklaasboeken!

Winnen

Rafael van der Vaart, Nicolette van Dam en Wendy van Dijk zijn dit jaar in de pen geklommen om sinterklaasprentenboeken te schrijven. Inmiddels is het al de zestiende keer dat de boeken geschreven door bekende Nederlanders uitkomen. De jaarlijkse boeken zijn ook een echte traditie.

Sint op de kermis

"Ik vind het echt een eer dat ik voor het schrijven van een boek werd gevraagd", zegt Rafael van der Vaart. "Ik heb wel een beetje hulp gekregen bij het schrijven, want dat is niet mijn grootste talent. Daar wil ik eerlijk over zijn. Ik vind het leuk om mijn afkomst van leven in een woonwagen, waar je dus geen schoorsteen hebt waar de cadeautjes door kunnen, in mijn verhaal te verwerken. En ja ook voetbal speelt een rol." In zijn boek 'Sint op de kermis' maken kinderen van de kermis zich grote zorgen of de Sint hen wel kan vinden. Het boek is geïllustreerd door Laura Brennla.

Sint gaat de wereld rond

In het boek 'Sint gaat de wereld rond' dat Nicolette van Dam heeft geschreven, dreigt alles bijna fout af te lopen. "Sinterklaas is met Amerigo op reis en vergeet dat het tijd is om naar Nederland te gaan voor het Sinterklaasfeest", vertelt ze. "De tekeningen van Robert Scheffner het echt af. Robert is natuurlijk geen 'gewone tekenaar'. Hij maakt zijn figuren van klei en kleedt ze aan in eigengemaakte decors. Dit levert echt geweldige 3D-beelden op."

Voor Nicolette van Dam was het niet lastig om zich in de doelgroep in te leven. Met twee dochters van 5 en 7 jaar gaat het immers vaak over Sinterklaas. "Als we in de zomer in Spanje zijn dan kijken de dames altijd goed om zich heen of ze misschien het huis van Sinterklaas zien", lacht ze.

Sint wil een puppy

Wendy van Dijk schreef het boek "Sint wil een puppy". "Ik vond het wel leuk dat Sint nu eens uitspreekt wat hij graag wil", vertelt Wendy van Dijk. "Bij het bedenken van een verhaal wilde ik iets schrijven wat dichtbij mijn gezin staat. En mijn dochter Lizzy wenste drie jaar lang een puppy. Ik ben opgegroeid met honden en weet hoeveel werk dat is. Maar ja dat puppy is er twee jaar geleden toch gekomen", lacht ze. "Het boek is prachtig geworden, ook dankzij illustrator Richard Smythe die er prachtig omheen kan tekenen."

Boeken

De drie sinterklaasboeken zijn verkrijgbaar bij de supermarkten Plus en Poiesz. De boeken zijn van 10 november tot en met 4 december verkrijgbaar bij bovenstaande winkels. Data van de looptijd per boek kunnen per supermarkt verschillen. Alle basisscholen krijgen een bon waarmee ze gratis het boek van Wendy van Dijk kunnen ophalen. Daarnaast komen op de website sinterklaasprentenboeken letterspelletjes voor de groepen 1/2, 3 en 4/5 bij de drie boeken. Ook is er een samenwerking met school-bibliotheken. De bibliotheken krijgen tips en actiemateriaal rond de boeken.

Winnen!

Lezers van deze krant maken kans op een set van deze drie boeken. Wilt u meedoen, mail dan het antwoord op de vraag: 'Welke BN-ers hebben drie sinterklaasboeken geschreven?' naar winnen@rondomvandaag.nl. Winnaars krijgen in de week van 25 november persoonlijk bericht. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Weerman Piet Paulusma (65) overleden aan de gevolgen van kanker Algemeen 21 mrt 2022, 12:00
Afbeelding
Friesland doet onderzoek naar contract met Russisch Gazprom Algemeen 25 feb 2022, 18:00
Afbeelding
Bloeizone Fryslân Tour brengt vrouwelijke wielertop naar Friesland Sport 24 feb 2022, 20:00
Afbeelding
Deze dertien Friezen zijn actief op de Olympische Winterspelen 2022 Sport 4 feb 2022, 12:00
Afbeelding
Column Linda: Scheiden, stress en toch in balans. Hoe dan? Column 5 jul 2021, 12:00
Afbeelding
Is Leeuwarden klaar voor Marleen Stoelwinder? Cultuur 29 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Gemeente Ooststellingwerf wordt dementievriendelijk Gezondheid 21 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Redacteur Melissa probeert Calendar Blocking Gezondheid 11 jun 2021, 16:58

Meest gelezen

WonenWonen

Meeste reacties

Zakelijk