Afbeelding
AnneReitsma_Fotografie

Opening Wereldhavendagen in het teken van teamwork en jongeren

Cultuur

Rotterdam, 29 augustus 2019 –  Op vrijdag 6 september aanstaande gaat de Wereldhavendagen van start. De officiële opening van het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland vindt plaats op vrijdagochtend om 10:00 uur aan de Wilhelminakade naast het World Port Center. De openingsceremonie wordt gepresenteerd door de wereldberoemde Rotterdamse straatvoetballer en YouTube-persoonlijkheid Soufiane Touzani.

Het thema van de 42e editie van de Wereldhavendagen is 'MariTeam', en dus staat ook de opening in het teken van teamwork. Onder aanvoering van Touzani's straatvoetbalteam 'Los Barrenderos' zullen drie teams, afkomstig van drie Rotterdamse middelbare scholen, zo goed mogelijk een maritieme quiz met vragen en uitdagingen moeten volbrengen. De vragen worden gesteld door drie speciale genodigden: Ahmed Aboutaleb, Burgemeester van Rotterdam; Commandant Zeestrijdkrachten Rob Kramer; en Allard Castelein, CEO van de Port of Rotterdam.

Bezoekers die de opening willen bijwonen, kunnen plaatsnemen op de grote tribune die op de parkeerplaats aan de Wilhelminakade is geplaatst, tussen de Cruise Terminal en het World Port Center. Na de opening kunnen bezoekers terecht bij tal van activiteiten aan de kades, demonstraties op het water en de vele excursies van de Wereldhavendagen. De meeste programmaonderdelen zijn gratis, voor de excursies moeten wel kaarten worden gekocht.

Kijk voor alle programmaonderdelen en verkoop van excursietickets op www.wereldhavendagen.nl.

Career Event MATCH
De vrijdag van de Wereldhavendagen staat traditioneel in het teken van jongeren, carrière en werkgelegenheid. Na de opening op vrijdagochtend gaat in LantarenVenster het Career Event MATCH van start, waar mbo-, hbo- en wo-studenten en young professionals de mogelijkheden van een carrière in de haven kunnen ontdekken.

In de centrale foyer van LantarenVenster vindt een arbeidsmarkt plaats, waar de bezoekers zich bij  25 bedrijven kunnen laten voorlichten over de mogelijkheden van een (maritieme) carrière. Ook staan er diverse kennissessies en seminars op het programma, die plaatsvinden in de zalen. MATCH wordt georganiseerd in samenwerking met Randstad Uitzendbureau en Rabobank Rotterdam, die ook beide een workshop verzorgen.

De banenmarkt in de foyer van LantarenVenster is vrij toegankelijk voor iedereen. Voor het programma in de zalen is de capaciteit beperkt en is het nodig dat geïnteresseerden zich aanmelden. Er zijn momenteel nog enkele plaatsen beschikbaar. Kijk voor het gehele programma en inschrijvingen op www.wereldhavendagen.nl/match/.

Over de Wereldhavendagen
De Wereldhavendagen in Rotterdam is het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland. De 42e editie vindt plaats op 6, 7 en 8 september 2019 in het gebied rond de Erasmusbrug.

Het thema van de 42e Wereldhavendagen is 'MariTeam', waarmee de organisatie de schijnwerper wil zetten op het fantastische staaltje teamwork van alle mensen die dagelijks keihard werken aan het succes van Rotterdam als maritieme hoofdstad en zijn haven. De bezoekers kunnen via tal van activiteiten op de kade, demonstraties op het water en excursies kennismaken met alle teamspelers die de Rotterdamse haven rijk is. Daarnaast is er een uitgebreid cultureel programma in de stad.

In 2018 trok het evenement ongeveer 380.000 bezoekers. De hoofdsponsors/partner van de Wereldhavendagen zijn Port of Rotterdam, de Koninklijke Marine en Rotterdam Festivals.

Kijk voor meer informatie op www.wereldhavendagen.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Weerman Piet Paulusma (65) overleden aan de gevolgen van kanker Algemeen 21 mrt 2022, 12:00
Afbeelding
Friesland doet onderzoek naar contract met Russisch Gazprom Algemeen 25 feb 2022, 18:00
Afbeelding
Bloeizone Fryslân Tour brengt vrouwelijke wielertop naar Friesland Sport 24 feb 2022, 20:00
Afbeelding
Deze dertien Friezen zijn actief op de Olympische Winterspelen 2022 Sport 4 feb 2022, 12:00
Afbeelding
Column Linda: Scheiden, stress en toch in balans. Hoe dan? Column 5 jul 2021, 12:00
Afbeelding
Is Leeuwarden klaar voor Marleen Stoelwinder? Cultuur 29 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Gemeente Ooststellingwerf wordt dementievriendelijk Gezondheid 21 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Redacteur Melissa probeert Calendar Blocking Gezondheid 11 jun 2021, 16:58

Meest gelezen

WonenWonen

Meeste reacties

Zakelijk