Afbeelding

Voor de vijfde keer in actie voor de Hartstichting

Algemeen

Sommelsdijk -  Vrouwen hebben vaker vernauwingen in de allerkleinste vaatjes van het hart. Ze hebben wel klachten, maar de cardioloog kan de problemen bij een hartonderzoek niet zo goed in beeld krijgen. Ook afwijkingen in de allerkleinste vaatjes kunnen serieuze klachten veroorzaken. Gezond eten, regelmatig ontspannen en bewegen verkleint de kans op hart- en vaatziekten. Fit4lady biedt voor vrouwen een passende oplossing.

Bewegen helpt om stress te verminderen

Door lekker bezig te zijn, maak je je hoofd leeg. Je voelt je daarna fitter en energieker. Bovendien slaap je beter. Door regelmatig te bewegen blijft je gewicht op peil en gaat je bloeddruk omlaag. Ook verbeter de verhouding tussen het goede en slechte cholesterol. Vooral het goede cholesterol (HDL) gaat omhoog, waardoor je lichaam meer cholesterol kan afvoeren. De norm van de Gezondheidsraad stelt dat volwassenen minstens 2 keer per week activiteiten moeten doen die spieren en botten versterken. 

Bewegen in eigen tempo met eigen doel

“En dat is wat wij vrouwen bij Fit4lady bieden,” aldus franchiseneemster van Fit4lady Petra Jacobs in Sommelsdijk. “Een circuittraining met afwisselende kracht- en conditietraining van 30 minuten die voor iedere vrouw, ongeacht conditie en gewicht, haalbaar is. Ook vrouwen die te maken hebben met o.a. hart- en vaatproblemen of diabetes kunnen bij ons sporten. De personal coaches stellen een persoonlijk plan op en houden hierbij rekening met het gewenste doel en het tempo dat onze leden aan kunnen. Zo zorgen we ervoor dat vrouwen met veel plezier komen sporten.”

Bewegen voor het goede doel

Voor de vijfde keer houdt Fit4lady met 16 clubs door heel Nederland een unieke actie: vrouwen kunnen 5 weken lang de gemoedelijke sfeer proeven en onbeperkt sporten voor 57,90 all-in. Met een leuke stempelactie kunnen ze door te sporten cadeautjes verzamelen. Petra: “Fit4lady is een vrolijke club waar altijd wel iets leuks te doen is. Per deelnemer doneren wij 10 euro aan de Hartstichting. De opbrengst wordt gebruikt voor onderzoek naar hart- en vaatproblemen bij vrouwen. En dat ondersteunen wij van harte. Het vrouwenhart is immers ‘hart’ nodig.”

Meer info of aanmelden?

Kijk op www.fit4lady.nl/hart-aan-de-slag of mail naar go@fit4lady.nl of loop binnen bij de Fit4lady-club op de Van Gorcumstraat 2 A in Sommelsdijk.

Afbeelding
Weerman Piet Paulusma (65) overleden aan de gevolgen van kanker Algemeen 21 mrt 2022, 12:00
Afbeelding
Friesland doet onderzoek naar contract met Russisch Gazprom Algemeen 25 feb 2022, 18:00
Afbeelding
Bloeizone Fryslân Tour brengt vrouwelijke wielertop naar Friesland Sport 24 feb 2022, 20:00
Afbeelding
Deze dertien Friezen zijn actief op de Olympische Winterspelen 2022 Sport 4 feb 2022, 12:00
Afbeelding
Column Linda: Scheiden, stress en toch in balans. Hoe dan? Column 5 jul 2021, 12:00
Afbeelding
Is Leeuwarden klaar voor Marleen Stoelwinder? Cultuur 29 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Gemeente Ooststellingwerf wordt dementievriendelijk Gezondheid 21 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Redacteur Melissa probeert Calendar Blocking Gezondheid 11 jun 2021, 16:58

Meest gelezen

WonenWonen

Meeste reacties

Zakelijk