Afbeelding

Unieke wandeltocht in Renesse tussen objecten van licht en vuur

Algemeen

RENESSE - Op 14 september start de 6e editie van de Fjoertoer in de bruisende badplaats Renesse. Tijdens deze sfeervolle avondwandeling loop je langs diverse licht- en vuurobjecten. Creatieve kunstenaars verrassen je met de meest uiteenlopende kunstwerken in allerlei vormen en maten. Je kunt kiezen voor de korte wandelroute van 9km of voor de lange route van 16km. Op beide routes is er van alles te zien en te beleven. De Fjoertoer wordt georganiseerd door 'Renesse Bruist'. Verschillende milieuorganisaties zijn hier nauw bij betrokken. Het evenement is al zes jaar een groot succes en er is slechts plek voor 3500 lopers. Tickets zijn tot 1 september 2019 verkrijgbaar via www.fjoertoer-renesse.nl. Een uniek uitje voor het gezin, vrienden of collega's.

Meer dan alleen een wandelroute

De Fjoertoer is ontstaan op Terschelling en vindt nu ook plaats in Egmond en in Renesse. De avondwandeling is een ware belevenis voor jong en oud. Er zijn licht- en vuurobjecten te zien die je moet volgen om op de route te blijven. De natuur wordt echt omgetoverd tot een sprookje op een milieu-verantwoordelijke wijze. Je loopt over het strand, door de bossen en door de duinen, waar je overal verlichte kunstwerken ziet. Onderweg kom je kraampjes tegen om iets te eten, te drinken en een stempel te halen. Heb je alle stempels verzameld? Dan krijg je aan het einde van de rit een Fjoertoer speld. Sluit daarna gerust aan bij de afterparty in het centrum van Renesse om te proosten op je prestatie.

Voor iedereen toegankelijk

De korte wandelroute van 9km is ideaal voor het gezin met kinderen. Je betaalt als volwassene €18,50 per ticket en kinderen tot en met 11 jaar lopen mee voor slechts €6,50, De lange route van 16km is toegankelijk voor iedereen die gemakkelijk een paar uur kan lopen. Hiervoor betaal je als volwassene €26,00 en kids wederom €6,50. Het inschrijfgeld is inclusief vervoer naar de startlocaties, voldoende water en een aantal versnaperingen zoals snoep en fruit. Er rijden pendelbussen vanaf het Transferium en het is mogelijk om een accommodatie te boeken tijdens de Fjoertoer. Let wel op: voor de Fjoertoer in Renesse is er een maximum van 3500 tickets in totaal. Ga dus gauw naar www.fjoertoer-renesse.nl en reserveer een plek voor dit unieke wandelspektakel!

Afterparty in centrum Renesse

Alle lopers eindigen weer in het centrum van Renesse waar de Fjoertoer speld wordt uitgereikt. In samenwerking met de lokale horeca is er door Renesse Bruist een officiële afterparty georganiseerd. Op het plein vind je een tent met muziek, een markt en een bar. De afterparty duurt tot 01:00 uur en er worden afbreekbare bekers gebruikt in het kader van het milieu. Ben jij erbij? Haal nu snel je tickets via www.fjoertoer-renesse.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Weerman Piet Paulusma (65) overleden aan de gevolgen van kanker Algemeen 21 mrt 2022, 12:00
Afbeelding
Friesland doet onderzoek naar contract met Russisch Gazprom Algemeen 25 feb 2022, 18:00
Afbeelding
Bloeizone Fryslân Tour brengt vrouwelijke wielertop naar Friesland Sport 24 feb 2022, 20:00
Afbeelding
Deze dertien Friezen zijn actief op de Olympische Winterspelen 2022 Sport 4 feb 2022, 12:00
Afbeelding
Column Linda: Scheiden, stress en toch in balans. Hoe dan? Column 5 jul 2021, 12:00
Afbeelding
Is Leeuwarden klaar voor Marleen Stoelwinder? Cultuur 29 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Gemeente Ooststellingwerf wordt dementievriendelijk Gezondheid 21 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Redacteur Melissa probeert Calendar Blocking Gezondheid 11 jun 2021, 16:58

Meest gelezen

WonenWonen

Meeste reacties

Zakelijk