Eerste kandidaat Webego haalt praktijkverklaring | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Goeree Overflakkee
maandag 25 januari, 2021 17:07
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee
Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Eerste kandidaat Webego haalt praktijkverklaring

Rowan Geelen heeft uit handen van wethouder Berend Jan Bruggeman zijn praktijkverklaring ontvangen. Een mijlpaal voor zowel Rowan als de Webego.


Webego is een mens-ontwikkelbedrijf en Rowan is de eerste kandidaat die dit traject heeft doorlopen. Door een samenwerking tussen Webego, Albeda College en schoonmaakbedrijf CSU kon hij de nationaal erkende praktijkverklaring halen.

Rowan volgde het leertraject ‘assistent dienstverlening en zorg’ bij Webego. Bij praktijkleren met praktijkverklaring wordt gekeken naar wat een kandidaat aan vaardigheden moet ontwikkelen om bij een ondernemer te kunnen werken. Dit gebeurt op basis van zogeheten mbo-kwalificatiedossiers. Dat zijn de eisen waaraan een student moet voldoen om zijn diploma te halen. Daardoor is het behalen van een praktijkverklaring mogelijk.

Leertraject en samenwerking

Rowan begon in augustus 2019 zijn leertraject bij Webego. Eerste werkte hij onder begeleiding van een praktijkopleider en coach aan zijn werknemersvaardigheden. Vervolgens leerde hij aan de hand van een werkboek verschillende vaardigheden. Met behulp van een voorman ging hij daarna aan de slag met praktijkleren. Dit deed hij op het gebied van interieur-, vloer- en sanitaironderhoud.

Na de afronding van het leertraject kon Rowan aan de slag bij CSU. Dit is een schoonmaakbedrijf waarin de mens voorop staat. CSU investeren graag in werknemers. Na beoordeling door praktijkopleider Mariska Granneman van CSU kon bij het Albeda worden aangetoond dat Rowan alle vaardigheden bezit. Granneman is bij met Rowan. “Het gaat hartstikke goed,” laat ze weten. “Hij snapt het, hij ziet wat er nodig is. Rowan heeft deze praktijkverklaring dik verdiend.”

Uitreiking

Rowan kreeg zijn praktijkverklaring uit handen van wethouder Bruggeman. Uiteraard werden de coronamaatregelen hierbij in acht genomen. “Het is mooi om te zien hoe dit hele traject is gegaan,” laat de wethouder weten. “Van zijn trotse coach hoorde ik hoe hij nukkig binnenkwam, zonder al te veel hoop dat dit wel wat zou worden. Maar na wat serieuze gesprekken, duidelijke taal en goede begeleiding besefte hij dat dit zijn kans was om aan zijn toekomst te werken. De knop ging om en iedereen is nu vol lof over hem. Mooi hoe Webego het opstapje kan zijn naar een reguliere baan.”

Zowel Rowan als Mariska Granneman van CSU werden bedankt voor hun inzet en zijn gefeliciteerd met deze mooie prestatie.

Meer berichten